Avondklok wederom verlengd, maar shop mag uur langer openblijven

De avondklok wordt voor de vierde keer verlengd en geldt voorlopig tot 20 april. Dat maakte minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens een nieuwe persconferentie over het coronavirus. Daartegenover staat wel een kleine versoepeling: de maatregel gaat vanaf 31 maart een uur later in. Dat betekent ook dat de shop een uur langer volledig open mag blijven. 

In plaats van 21.00 uur, geldt de avondklok vanaf volgende week woensdag pas vanaf 22.00 uur. Daar drongen burgemeesters in het Veiligheidsberaad van maandag al op aan. Vooral omdat het weer beter wordt en de zomertijd komend weekend ingaat, zijn mensen sneller geneigd om naar buiten te gaan. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.