Afgelopen jaar in totaal 1,8 miljard liter minder brandstof getankt

In 2020 werd bijna 1,8 miljard liter minder brandstof getankt dan in het jaar ervoor. Dat blijkt uit een analyse van de CBS-cijfers door de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche (NOVE). De afname komt neer op een daling van 12,8 procent ten opzichte van 2019. 

”Als gevolg van de COVID-19 uitbraak en de maatregelen die werden genomen om verdere verspreiding van het virus in te dammen, was er vanaf medio maart 2020 een forse daling van het zakelijke personenverkeer, met als gevolg een daling van de vraag naar brandstoffen”, schrijft de brancheorganisatie.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.