OPEC beperkt olieproductie ook in april

In april wordt ongeveer evenveel olie geproduceerd als in de afgelopen tijd. Tot die conclusie kwamen de leden van oliekartel OPEC en de bondgenoten donderdag tijdens een vergadering. Daarmee krijgt Saudi-Arabië zijn zin, omdat dat land als enige tegen het opvoeren van de olieproductie was. 

Door de beslissing steeg de olieprijs fors, omdat juist gerekend werd op een versoepeling. De prijs van een vat Brentolie ging dit jaar al met ongeveer een derde omhoog. Donderdag stegen de prijzen van zowel Amerikaanse olie als Brentolie met nog eens ruim vijf procent, aldus het ANP. De prijs van een vat Brentolie koerst momenteel af op zo’n zeventig dollar.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.