Raffinaderij Neste Rotterdam overname

Neste rondt overname raffinaderij Bunge in Rotterdam af

Raffinaderij Bunge in Rotterdam is sinds maandag officieel in handen van Neste. De raffinaderij bestaat uit een voorbehandelingsinstallatie, een tankpark, aanlegsteigers en een pijplijnverbinding naar het terrein van Neste, waarop zich een bioraffinaderij bevindt die al onderdeel is van Neste. De overname van de raffinaderij is onderdeel van een groeistrategie op het gebied van hernieuwbare producten. 

De overname van het personeel wordt stapsgewijs uitgevoerd. Volgens de planning is de transitie eind 2024 helemaal rond. De grondstoffen van Neste moeten dan volledig geraffineerd kunnen worden in de nieuwe raffinaderij. Het Finse bedrijf richt zich op het bouwen van een wereldwijd grondstoffen- en productieplatform voor hernieuwbare producten. Daarmee hoopt het oliebedrijf tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar hernieuwbare diesel, duurzame vliegtuigbrandstof en grondstoffen voor de polymeren- en chemische industrie.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.