OrangeGas waterstof Amsterdam

OrangeGas opent eerste openbare waterstoftankstation in Amsterdam

OrangeGas opende maandag het eerste waterstoftankstation van Amsterdam. De locatie langs de A5, aan de Australiëhavenweg, is 24 uur per dag geopend. In eerste instantie kunnen alleen personenauto’s bij het nieuwe tankstation terecht. Later dit jaar geldt dat ook voor vrachtwagens die rijden op waterstof. 

Het waterstofstation werd gerealiseerd op een locatie van OrgangeGas waar alleen ‘schone brandstoffen’ beschikbaar zijn. Naast zogenaamd Bio-CNG, ook wel groengas genoemd, biedt het bedrijf uit Heerenveen elektriciteit, HVO100 en LBG op de locatie. LBG, dat staat voor Liquidfied Biogas, is de duurzame variant van LNG, een vloeibaar gemaakt aardgas. LBG wordt voornamelijk gebruikt voor zwaar transport. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.