Meer automobilisten dan ooit willen overstappen op een elektrische auto

Het aantal automobilisten dat bereid is elektrisch te gaan rijden, is volgens LeasePlan toegenomen. Uit het jaarlijkse Mobility Insights Report van het leasebedrijf blijkt dat niet eerder zoveel automobilisten de overstap naar elektrisch wilden maken. Aan het onderzoek deden ruim vijfduizend respondenten mee uit 22 verschillende landen.

Voor deze zogenaamde EVs & Sustainability-editie, die in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos tot stand kwam, werden respondenten bevraagd uit landen als Australië, Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Per land werden telkens 250 respondenten naar hun mening gevraagd. Volgens Leaseplan was die groep, op basis van geslacht en leeftijd, steeds representatief voor de bevolking van dat land.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.