Shell wil fors meer investeren in duurzame energie, meeste lonen worden bevroren

Het olie- en gasconcern Shell presenteerde donderdag een nieuwe strategie, waarin onder andere de ambitie wordt uitgesproken om in 2050 klimaatneutraal te opereren. Het Brits-Nederlandse bedrijf wil meer inzetten op duurzame energiebronnen, zoals waterstof, biobrandstoffen en windenergie. Jaarlijks moet daar zo’n vijf miljard tot zes miljard dollar in geïnvesteerd worden. Daarnaast werd bekend dat Shell de lonen van de meeste werknemers bevriest om zo geld te besparen na zeer tegenvallende prestaties in 2020. 

Volgens het bedrijf piekte de CO2-uitstoot in de jaren 2018 en 2019. In 2023 moet de uitstoot 6 tot 8 procent lager zijn ten opzichte van 2016. In 2030 moet die daling 20 procent zijn en nog eens vijf jaar later moet er 45 procent minder CO2 uitgestoten worden. Uiteindelijk, in 2050, moet het totaal teruggebracht zijn tot nul. Bovendien verwacht het bedrijf dat de olieproductie met zo’n 1 tot 2 procent per jaar zal dalen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.