Ook Total eindigt 2020 ver in de min, bedrijf wil naam veranderen in TotalEnergies

Het olie- en gasconcern Total noteerde in 2020 een jaarverlies van 7,2 miljard dollar. De verliezen werden vooral veroorzaakt door een grote afschrijving op de bezittingen van het Franse bedrijf. Bovendien maakte Total bekend voortaan verder te willen gaan als TotalEnergies. 

Olie- en gasbezittingen werden minder waard in het afgelopen jaar. Daardoor was Total genoodzaakt eerder al 8,1 miljard dollar af te schrijven. Het totale verlies viel met 7,2 miljard dollar dus iets minder hoog uit. In het vierde kwartaal presteerde Total juist beter dan verwacht. Met een zogenaamde aangepaste nettowinst van 1,3 miljard dollar was er een meevaller.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.