Shell beleeft jaar om snel te vergeten: in 2020 grootste jaarverlies ooit

Shell boekte in 2020 het grootste jaarverlies ooit. Als gevolg van de coronacrisis eindigde het olie- en gasbedrijf het afgelopen jaar op 21,7 miljard dollar in de min. Omdat er minder auto’s reden, minder vliegtuigen vlogen en de industrie niet op volle toeren draaide, daalde de vraag naar olie en gas. Olieprijzen kelderden daarnaast tijdelijk tot een dieptepunt. 

Al tijdens het eerste kwartaal werd vanwege de wereldwijde lockdowns het grootste kwartaalverlies ooit genoteerd. Ook in het vierde kwartaal werden rode cijfers geschreven. Met een verlies van ongeveer 4 miljard dollar werd het er tijdens de laatste maanden van 2020 niet beter op. Dit had ook te maken met het feit dat veel landen opnieuw in lockdown gingen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.