EU trekt 2,9 miljard euro uit voor ontwikkeling van autobatterijen

De nieuwe generatie accu’s voor elektrische auto’s moeten niet langer uit China komen, maar in de EU zelf ontwikkeld worden. Om dit te realiseren wordt een bedrag van 2,9 miljard euro vrijgemaakt door de Europese Unie. Dat heeft de Europese Commissie dinsdag bekendgemaakt. Opvallend detail: Nederland ontbreekt op de lijst van twaalf landen die dit voorstel hebben geïnitieerd.

Het project ‘European Battery Innovation’ werd gezamenlijk voorbereid en ingediend door twaalf lidstaten, waaronder Duitsland, België, Italië en Spanje. De twaalf landen zullen het bedrag komende jaren uittrekken en vergeven aan bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van batterijen voor elektrische auto’s. De verwachting is dat met de overheidsfinanciering nog eens 9 miljard euro extra aan particuliere investeringen kan worden aangetrokken, onder meer van autofabrikanten.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.