Stijgende olieprijs heeft nauwelijks gevolgen voor pomphouder

Hoewel de olieprijs langzaam stijgt, zal het merendeel van de pomphouders daar geen effecten van ondervinden. Dat stelt directeur Erik de Vries van de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche (NOVE). De prijs van een vat Brentolie staat op ongeveer 55 dollar, de hoogste prijs sinds het begin van de coronacrisis. ‘’Je hebt het maar over centen verschil aan de pomp. Misschien één of twee cent.’’ 

Naast de komst van meerdere vaccins en het verwachte herstel van de economie, spelen er volgens De Vries meerdere zaken waardoor de olieprijs omhoog gaat. ‘’Saudi-Arabië heeft aangekondigd dat ze tien procent minder olie gaan produceren. Voordat dat daadwerkelijk gebeurt, heeft zo’n aankondiging direct effect. Er is wereldwijd een enorme opslag van brandstofproducten. Niet alleen van ruwe olie, maar ook kant-en-klare producten. Dat betekent dat er gespeculeerd kan worden met de prijzen die er al zijn.’’

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.