Pompenmuseum Jan Wijnakker

Lees TankPro Magazine nummer 6

In het nieuwste TankPro Magazine hebben we speciale aandacht voor elektrisch rijden én laden. We kijken niet alleen naar de toekomst. Onze verslaggever nam een kijkje in een museumpje vol nostalgische benzinepompen.

Moet je wel of niet investeren in snelladers? Die vraag stelden we aan Roy Wolbers van Lanova. De mensen achter Orange Charging en Ecotap zijn er in ieder geval van overtuigd: een snellader is een must voor elk goedlopend tankstation. Salesmanager bij TSG Netherlands, Frans Somers, staat aan dezelfde kant in de discussie. Je kunt zeker geld verdienen met het verkopen van stroom, zegt hij.

Liefhebberij

In de VS is het verzamelen van oude benzinepompen een veel voorkomende bezigheid. In Nederland delen niet veel mensen die liefhebberij. Jan Wijnakker is een van de uitzonderingen, en leidde ons rond langs zijn collectie. We reisden ook af naar Carwash Rijen, dat kosten nog moeite spaarde om de wasgelegenheid om te toveren in een winterwonderland. Van dennenbomen tot een winterdorp in Charles Dickens-stijl op het stofzuigerplein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.