Lukoil waarschuwt voor vertrek uit Nederland

De Nederlandse financiële tak van Lukoil zegt genoodzaakt te zijn te vertrekken uit Nederland, aangezien het bedrijf geen van de grote accountantskantoren bereid heeft gevonden om de boeken te controleren.

Daarvoor waarschuwt Lukoil International Finance B.V. (LIFBV) volgens RTL Z in twee brandbrieven aan minister van Financiën Wopke Hoekstra, die in het bezit zijn van de nieuwszender. LIFBV zou gezegd hebben dat een exit uit Nederland ook gevolgen voor de activiteiten van Lukoil zal hebben. In tegenstelling tot LIFBV, waar van tijd tot tijd hooguit een handjevol mensen werken, heeft Lukoil in Nederland 450 mensen in dienst en exploiteert het 75 tankstations.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.