‘Lockdown leidt tot afname brandstofafzet, maar biedt zeker ook kansen’

De eerste gevolgen van de nieuwe lockdown zijn al merkbaar aan de pomp. Dat stelt algemeen directeur Ronald Kempen van Tamoil Nederland woensdag in de uitzending van TankPro TV. De afzet van brandstof lag direct 20 procent lager dan normaal. “Ik verwacht dat dit verder gaat afnemen aangezien nu ook scholen dicht zijn en het aantal reisbewegingen afneemt.”

Nederland gaat tot half januari op slot. En dat is direct te merken aan het aantal liters dat getankt wordt, vertelde Kempen in de uitzending. “Daar merken we al iets van. Dinsdag zagen we al meteen dat we op -20 procent uitkwamen ten opzichte van normaal.” De algemeen directeur van Tamoil Nederland, dat 225 locaties heeft in Nederland, verwacht dat het aantal getankte liters komende periode minimaal 20 tot maximaal 30 procent lager uitvalt dan normaal. “Eind september lagen de volumes op ongeveer -7 procent ten opzichte van de periode voor corona. Dat was een stevig herstel nadat het in maart en april in de eerste golf vrij ver was weggezakt tot het dieptepunt van -40 procent.”

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.