Fastned opent eerste snellaadstation bij Duitse REWE-supermarkt

Fastned heeft in het Duitse Giessen deze week zijn eerste snellader bij een filiaal van supermarktketen REWE geplaatst. In het komende jaar zullen nog meer van dergelijke laadpunten bij REWE-vestigingen geopend worden.

Bij het REWE-filiaal in Giessen, zo’n 60 kilometer ten noorden van Frankfurt, zijn vier snelladers van 50 kW geïnstalleerd. De laadpunten hebben zowel een een CSS-aansluiting als een CHAdeMO-stekker. De laadlocatie is de eerste van een in 2018 aangekondigde pilot met REWE Region Mitte, met als doel om rond Frankfurt bij vier supermarkten snelladers te plaatsen. Het streven is om dat aantal verder uit te breiden.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.