Foto: Shell.com

Bouwwerkzaamheden voor eerste bio-LNG-installatie van start

In Amsterdam is op het terrein van afvalverwerker en recyclebedrijf Renewi begonnen met de bouw van de eerste bio-LNG-installatie van Nederland. Het project zal ongeveer acht maanden in beslag nemen, zo melden initiatiefnemers Renewi, Nordsol en Shell.

De productie van Nederlandse bio-LNG komt voor rekening van Nordsol, terwijl Renewi het organische afval aanlevert dat in de vergisters gebruikt kan worden, om zo in biogas omgezet te worden. Doordat bio-LNG vooral van organisch afval gemaakt wordt, is deze brandstof schoner dan normale diesel. Shell, tenslotte, zal de bio-LNG verkopen bij haar LNG-tankstations.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.