Richard Fieten: ‘Ik geloof al jaren in waterstof’

Het rijden op waterstof is kansrijk, maar door een gebrek aan tanklocaties voor die brandstof worden waterstofauto’s weinig aangeschaft. Een hindernis die algemeen directeur Richard Fieten van Fieten Olie wil aanpakken door op het nieuwe station in Steenwijk vier waterstoftankpunten te plaatsen. “Het werd de laatste jaren vaak weggeveegd omdat het te lastig zou zijn, maar ik geloof dat het vanzelf gaat lopen als de pomp er eenmaal staat.”

Het nieuwe tankstation in Steenwijk gaat een combinatie van brandstoffen aanbieden. Naast benzine en diesel ook CNG, elektrische snelladers en dus waterstof. “Ik ben ervan overtuigd dat elektrisch rijden voor kleine auto’s en korte afstanden een prima oplossing is. Het is inmiddels bewezen dat elektrische techniek voor auto’s prima werkt. Voor langere afstanden en het vrachtverkeer geloof ik in waterstof”, aldus Fieten.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Richard Fieten: ‘Ik geloof al jaren in waterstof’”

V Deen|13.11.20|06:27

Er staan verschillende afkortingen in dit artikel die niet verklaard worden zoals LNG, maar er zijn er meer!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.