Nieuw verkeersbord voor tankstations met laadpunt

Rijkswaterstaat heeft een nieuw pictogram geïntroduceerd voor oplaadpunten en waterstoftankstations langs de snelweg. Het moet verschijnen op de bewegwijzering naar tankstations en parkeerplaatsen waar een elektrisch- of waterstoflaadpunt is.

De eerste borden met het vrijdag onthulde pictogram zijn eerder deze maand al geplaatst in Zeeland, zo meldt Rijkswaterstaat. De nieuwe bewegwijzering verschijnt allereerst op plekken waar borden vanwege ouderdom toch al vervangen zouden worden. Hierdoor zal het mogelijk nog jaren duren voordat alle borden vervangen zijn, waarschuwt Rijkswaterstaat.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.