Groei van laadinfrastructuur in Europa raakt achterop

De uitbreiding van de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s gaat niet snel genoeg om de verkoop van stekkerauto’s bij te houden. Dat concludeert de Europese branchevereniging voor autofabrikanten ACEA woensdag.

Volgens ACEA is de Europese verkoop van volledig elektrische auto’s en modellen met een plug-inhybide aandrijflijn de afgelopen drie jaar met 110 procent gestegen. In diezelfde periode nam het aantal laadpunten met 58 procent toe tot net geen 200.000 stuks. De uitbreiding van laadinfrastructuur raakt achterop, constateert ACEA.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.