CNV start petitie voor betere voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs

CNV Vakmensen is een online petitie gestart, om zo de politiek te bewegen voor betere voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs te zorgen. De vakbond vreest dat chauffeurs bij het uitblijven van maatregelen in een sociaal isolement raken.

Vanwege nieuwe coronamaatregelen kunnen chauffeurs langs de weg niet langer terecht in kantines of wegrestaurants. Maaltijden zijn er wel, maar die mogen alleen afgehaald worden. Bij tankstations kunnen truckers weliswaar terecht voor eten en drinken, maar statafels, zithoeken en krukken ontbreken. “Op die manier werkt, woont en leeft een chauffeur 24 uur per dag en vijf dagen per week in één en dezelfde ruimte”, zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.