‘Opening van eerste waterstofstation Shell is belangrijke mijlpaal’

Het eerste Shell-vulpunt voor waterstof in Nederland is een feit. Bij het tankstation langs de A4 op verzorgingsplaats Den Ruygenhoek kan sinds deze week waterstof getankt worden. De opening is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van waterstof in Nederland, benadrukken algemeen directeur Berend Jan Hoekman van Hyundai Nederland en Guido Roozekrans, Manager Press & Public Affairs bij Toyota-importeur Louwman & Parqui.

Het is een van de drukkere tankstations van Nederland, de Shell-locatie langs de A4 tussen Den Haag en Amsterdam, nabij Hoofddorp. Niet vreemd dat Shell er juist hier voor kiest om aan de slag te gaan met waterstof. “Wij willen de ontwikkeling van waterstof in de Nederlandse mobiliteitssector stimuleren. We kunnen niet meer wachten”, legt Lisa Montanari, Hydrogen Commercial Manager bij Shell uit.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.