‘Aantal tankbeurten van Nederlanders in buitenland dit jaar fors lager’

Traditionele vakantielanden als Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië hebben afgelopen zomer fors minder Nederlanders over de vloer gehad. Die conclusie kan getrokken worden uit cijfers van mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard. Het aantal tanktransacties in het buitenland met de pas viel dit jaar tijdens de zomermaanden namelijk aanzienlijk lager uit dan in 2019.

Ruim 100.000 tankpashouders van de aanbieder kunnen hun kaart ook gebruiken voor tanken in het buitenland. Het aantal tanktransacties tijdens de zomermaanden is dan ook een goede indicatie van het reisgedrag van Nederlanders. In Duitsland kwam het aantal tankbeurten van deze groep Nederlanders uit op 42 procent ten opzichte van augustus vorig jaar. In Frankrijk is een daling zichtbaar van 50 procent ten opzichte van augustus 2019.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.