NOVE: brandstofomzet tot en met mei 15% lager dan in 2019

De brandstofomzet in Nederland is in de eerste vijf maanden van dit jaar met 15% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2019, aldus de brancheorganisatie voor zelfstandige brandstofhandelaren NOVE op basis van recente cijfers van het CBS.

Als gevolg van de COVID-19-uitbraak en de maatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding van het virus in te dammen, was er vanaf medio maart een forse daling van het zakelijk verkeer, met als gevolg een daling van de vraag naar brandstof. Hoewel de totale omzet verder daalde, laat de maand mei wel een verbetering zien ten opzichte van de maand april. Met name de verkoop van benzine verbeterde in mei 2020 ten opzichte van april 2020, maar lag nog bijna een kwart lager dan mei 2019 (-23,4%).

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.