Foto: Hyundai

Eerste waterstoftrucks van Hyundai onderweg naar Europa

De eerste waterstof-elektrisch aangedreven trucks van Hyundai zijn onderweg naar Zwitserland. Het gaat om tien exemplaren van de H2 Xcient. Dit is de eerste in serie geproduceerde vrachtwagen met een brandstofcel van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Zwitserland is het eerste land in Europa waar deze waterstoftruck op grote schaal wordt ingezet. De waterstof-elektrisch aangedreven vrachtwagens gaan er onder meer de bevoorrading van grote supermarktketens voor hun rekening nemen. Een eigen netwerk van tankstations moet ervoor zorgen dat de trucks van waterstof worden voorzien.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.