Shell gaat met Renewi en Nordsol werk maken van bio-LNG

Shell gaat een samenwerking aan met Renewi en Nordsol in het gezamenlijk produceren van bio-LNG. Het olie- en gasconcern heeft een overeenkomst met de twee partijen gesloten voor de bouw van een Nordsol-installatie op locatie van de afvalverwerker. De installatie zal naar verwachting halverwege volgend jaar de eerste bio-LNG produceren.

Renewi zamelt in heel Nederland organisch afval in bij onder andere retail en horeca, waarna dit wordt omgezet in biogas. Een deel van dit gas gaat Renewi leveren aan Nordsol voor de productie van bio-LNG. Nordsol uit Bunnik heeft bewezen processen geïntegreerd en geoptimaliseerd tot een compacte installatie waarmee het biogas wordt omgezet naar bio-LNG. De Nordsol-technologie maakt het mogelijk om bio-LNG lokaal te produceren tegen ‘een betaalbare prijs’.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.