Foto: Mladen Pikulic

Tamoil zet verder in op fossielvrije diesel met Neste

Foto: Mladen Pikulic

Tamoil Nederland gaat nauwer samenwerken met Neste, producent van hernieuwbare brandstoffen. De samenwerking heeft onder meer tot gevolg dat de naam van Blauwe Diesel 100 wijzigt naar Neste MY Renewable Diesel én dat het aantal verkooppunten binnen het netwerk van Tamoil flink uitbreidt.

“Tamoil heeft Blauwe Diesel 100 de afgelopen jaren met succes in de Nederlandse markt gezet.”, zegt Ronald Kempen, Managing Director van Tamoil Nederland. “Wij willen ook in de toekomst aan de sterk groeiende vraag blijven voldoen. Daarom zijn wij een intensievere samenwerking aangegaan met producent Neste en noemen we het product nu Neste MY Renewable Diesel.”

Neste MY Renewable Diesel

Neste MY Renewable Diesel is voor 100 procent gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Met deze fossielvrije en emissiearme diesel wordt de CO2-uitstoot van dieselvoertuigen tot 90 procent verminderd. Neste MY Renewable Diesel is een HVO100 product, dat voornamelijk gemaakt is van afval- en restgrondstoffen. Afvalproducten, die niet gebruikt kunnen worden voor menselijke consumptie, worden anders gestort of verbrand. Nu worden deze afvalproducten gebruikt om fossielvrije diesel van te maken. Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor alle dieselmotoren in auto’s, bussen en vrachtwagens. Het vereist geen aanpassingen aan bestaande motoren en voertuigen.

Vanaf vandaag kunnen dieselrijders fossielvrij rijden op Neste MY Renewable Diesel door te tanken op de Tamoil stations in Akkrum, Alkmaar, Beesd, Den Haag, Drachten, Heerlen, Hilversum, Leeuwarden, Marrum, Scheemda, Suameer, Winsum en Wolvega. Tamoil streeft er naar het product begin 2020 aan te bieden op een 50-tal locaties binnen haar netwerk.

Tamoil

Tamoil is meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt. Zij exploiteert 212 tankstations in Nederland en heeft daarmee een marktaandeel van ruim 5 procent. Het bedrijf investeert in duurzaamheid en is maatschappelijk betrokken. Zo produceert Tamoil groene stroom voor haar netwerk van tankstations en biedt zij klanten op een aantal tankstations duurzame brandstoffen, zoals CNG en Neste MY Renewable Diesel. Door middel van donatie aan stichting Alpe d’huZes van de opbrengsten van kledingcontainers, die op haar stations staan, draagt Tamoil bij aan onderzoek naar kanker. Tamoil is onderdeel van de Oilinvest Groep, een olieconcern met tankstations in Italië, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Van links naar rechts: Ronald Kempen (Tamoil Nederland), Marc van Snippenburg (Volvo Niham Groep) en Pieter Zonneveld (Neste). Foto: Mladen Pikulić.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

1 reactie op “Tamoil zet verder in op fossielvrije diesel met Neste”

Paul Mattern|17.12.19|17:15

Ik tank Neste My in Hengelo Breemarsweg 164 €1,658 als de accijns er af is wordt het veel schoner! p.s. m’n auto rijd véél beter.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tamoil zet verder in op fossielvrije diesel met Neste | TankPro.nl
Foto: Mladen Pikulic

Tamoil zet verder in op fossielvrije diesel met Neste

Foto: Mladen Pikulic

Tamoil Nederland gaat nauwer samenwerken met Neste, producent van hernieuwbare brandstoffen. De samenwerking heeft onder meer tot gevolg dat de naam van Blauwe Diesel 100 wijzigt naar Neste MY Renewable Diesel én dat het aantal verkooppunten binnen het netwerk van Tamoil flink uitbreidt.

“Tamoil heeft Blauwe Diesel 100 de afgelopen jaren met succes in de Nederlandse markt gezet.”, zegt Ronald Kempen, Managing Director van Tamoil Nederland. “Wij willen ook in de toekomst aan de sterk groeiende vraag blijven voldoen. Daarom zijn wij een intensievere samenwerking aangegaan met producent Neste en noemen we het product nu Neste MY Renewable Diesel.”

Neste MY Renewable Diesel

Neste MY Renewable Diesel is voor 100 procent gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Met deze fossielvrije en emissiearme diesel wordt de CO2-uitstoot van dieselvoertuigen tot 90 procent verminderd. Neste MY Renewable Diesel is een HVO100 product, dat voornamelijk gemaakt is van afval- en restgrondstoffen. Afvalproducten, die niet gebruikt kunnen worden voor menselijke consumptie, worden anders gestort of verbrand. Nu worden deze afvalproducten gebruikt om fossielvrije diesel van te maken. Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor alle dieselmotoren in auto’s, bussen en vrachtwagens. Het vereist geen aanpassingen aan bestaande motoren en voertuigen.

Vanaf vandaag kunnen dieselrijders fossielvrij rijden op Neste MY Renewable Diesel door te tanken op de Tamoil stations in Akkrum, Alkmaar, Beesd, Den Haag, Drachten, Heerlen, Hilversum, Leeuwarden, Marrum, Scheemda, Suameer, Winsum en Wolvega. Tamoil streeft er naar het product begin 2020 aan te bieden op een 50-tal locaties binnen haar netwerk.

Tamoil

Tamoil is meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt. Zij exploiteert 212 tankstations in Nederland en heeft daarmee een marktaandeel van ruim 5 procent. Het bedrijf investeert in duurzaamheid en is maatschappelijk betrokken. Zo produceert Tamoil groene stroom voor haar netwerk van tankstations en biedt zij klanten op een aantal tankstations duurzame brandstoffen, zoals CNG en Neste MY Renewable Diesel. Door middel van donatie aan stichting Alpe d’huZes van de opbrengsten van kledingcontainers, die op haar stations staan, draagt Tamoil bij aan onderzoek naar kanker. Tamoil is onderdeel van de Oilinvest Groep, een olieconcern met tankstations in Italië, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Van links naar rechts: Ronald Kempen (Tamoil Nederland), Marc van Snippenburg (Volvo Niham Groep) en Pieter Zonneveld (Neste). Foto: Mladen Pikulić.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

1 reactie op “Tamoil zet verder in op fossielvrije diesel met Neste”

Paul Mattern|17.12.19|17:15

Ik tank Neste My in Hengelo Breemarsweg 164 €1,658 als de accijns er af is wordt het veel schoner! p.s. m’n auto rijd véél beter.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.