Burger King gaat vegetarische Whopper verkopen

Bij meer dan 2.500 Burger King-restaurants in 25 Europese landen wordt binnenkort een vegetarische Whopper verkocht. Deze nieuwe hamburger is gelanceerd in samenwerking met De Vegetarische Slager. Het is nog niet precies bekend wanneer de Rebel Whopper in Nederland te koop zal zijn. 

De vegetarische Whopper lijkt grotendeels op de ‘normale’ Whopper, de burger is echter 100 procent plantaardig. Hij bestaat uit soja, tarwe, plantaardige olie, kruiden en uien. Verder wordt het geroosterde sesamzaadbroodje belegd met verse tomaten, salade, augurken, uitjes en mayonaise.

Het bedrijf De Vegetarische Slager, dat vleesvervangers produceert, werd eind vorig jaar verkocht aan Unilever. Oprichter Jaap Korteweg startte zijn onderneming in 2007. De producten worden in winkels in zeventien landen verkocht.

‘Vergelijkbare smaak’

De oprichter is heel blij met de deal met Burger King. “Ik startte 9 jaar geleden De Vegetarische Slager met het doel om ’s werelds grootste slager te worden door producten te creëren die een vergelijkbare smaak en ervaring bieden voor vleesliefhebbers, maar op plantaardige basis. De samenwerking rond de Rebel Whopper was fantastisch en we verheugen ons erop dat alle Burger King-klanten ervan kunnen genieten. De burger heeft dezelfde smaak als de bekende, en geliefde Whopper, maar zonder rundvlees en met verse, plantaardige ingrediënten.

Tankstationbedrijven zoeken steeds vaker de samenwerking op met fastfoodketens. EG Group, dat stations van Texaco en Esso exploiteert in de Benelux, werkt in België onder meer samen met Burger King en in Nederland met Subway. Bij nieuwbouwprojecten voor foodcourts op prominente locaties langs de snelweg slaan ketens en tankstations geregeld de handen ineen.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Burger King gaat vegetarische Whopper verkopen | TankPro.nl

Burger King gaat vegetarische Whopper verkopen

Bij meer dan 2.500 Burger King-restaurants in 25 Europese landen wordt binnenkort een vegetarische Whopper verkocht. Deze nieuwe hamburger is gelanceerd in samenwerking met De Vegetarische Slager. Het is nog niet precies bekend wanneer de Rebel Whopper in Nederland te koop zal zijn. 

De vegetarische Whopper lijkt grotendeels op de ‘normale’ Whopper, de burger is echter 100 procent plantaardig. Hij bestaat uit soja, tarwe, plantaardige olie, kruiden en uien. Verder wordt het geroosterde sesamzaadbroodje belegd met verse tomaten, salade, augurken, uitjes en mayonaise.

Het bedrijf De Vegetarische Slager, dat vleesvervangers produceert, werd eind vorig jaar verkocht aan Unilever. Oprichter Jaap Korteweg startte zijn onderneming in 2007. De producten worden in winkels in zeventien landen verkocht.

‘Vergelijkbare smaak’

De oprichter is heel blij met de deal met Burger King. “Ik startte 9 jaar geleden De Vegetarische Slager met het doel om ’s werelds grootste slager te worden door producten te creëren die een vergelijkbare smaak en ervaring bieden voor vleesliefhebbers, maar op plantaardige basis. De samenwerking rond de Rebel Whopper was fantastisch en we verheugen ons erop dat alle Burger King-klanten ervan kunnen genieten. De burger heeft dezelfde smaak als de bekende, en geliefde Whopper, maar zonder rundvlees en met verse, plantaardige ingrediënten.

Tankstationbedrijven zoeken steeds vaker de samenwerking op met fastfoodketens. EG Group, dat stations van Texaco en Esso exploiteert in de Benelux, werkt in België onder meer samen met Burger King en in Nederland met Subway. Bij nieuwbouwprojecten voor foodcourts op prominente locaties langs de snelweg slaan ketens en tankstations geregeld de handen ineen.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.