Opnieuw monsterdeal voor EG Group, 600 locaties in de VS overgenomen

EG Group heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van zeshonderd tankstations en gemakswinkels in de Verenigde Staten. Het gaat om locaties van Cumberland Farms. Op dit moment bestaat het netwerk van de Britse groep uit ongeveer 5.200 stations in Europa, Australië en de VS. In de Benelux exploiteert het bedrijf stations in de kleuren van Esso en Texaco. In Nederland heeft EG Group ook nog Firezone-locaties in het netwerk. 

De locaties liggen verspreid over acht staten, vooral in het noordoosten van de VS en in Florida. Er werken ongeveer negenduizend mensen. Oprichters en CEO’s Zuber en Mohsin Issa van EG Group laten in een eerste reactie weten heel blij te zijn met de uitbreiding. In een periode van bijna acht decennia is Cumberland Farms er volgens beide heren in geslaagd uit te groeien tot een keten met een geweldig portfolio van grote en moderne locaties.

Tot april vorig jaar was EG Group nog niet aanwezig in de Verenigde Staten, met de overname van Cumberland Farms stijgt het aantal locaties naar bijna 1.700 in Noord-Amerika. De stations in deze dertig staten verkopen bij elkaar opgeteld zo’n 2,5 miljard liter brandstof per jaar. De aankoop van Cumberland Farms bezorgt EG Group een flinke schaalgrootte en een uitgebreid netwerk aan interessante locaties. De overname is de tweede megadeal voor EG Group in de VS. De Britten sloten in 2018 een akkoord met de Amerikaanse supermarktgigant Kroger voor de verkoop van 762 shoplocaties. De gemakswinkels liggen in achttien staten en zijn vooral bekend onder de namen Kwik Shop, Tom Thumb, Turkey Hill en Quik Stop.

Focus op retail

De Britse EG Group bestaat sinds 2001 en is in korte tijd uitgegroeid tot een wereldspeler. In Nederland heeft het bedrijf een kleine zeshonderd locaties in de kleuren van Texaco, Esso en Firezone. Een groot deel van de Texaco’s is afgelopen anderhalf jaar omgekleurd naar Esso. Vorig jaar nam EG Group bovendien 97 Esso-locaties over van NRGValue. In Nederland is EG een partnerschap aangegaan voor de shops bij de tankstations met Spar. Ook zijn ondertussen op heel wat locaties Subway-vestigingen te vinden. Onlangs presenteerde EG Group in Nederland de vernieuwde GO Fresh-formule.

In België heeft het bedrijf onder meer een samenwerking met louis delhaize. Verder worden de handen in de verschillende landen ineengeslagen met onder meer Starbucks, Carrefour, Subway, Burger King, Greggs, Pomme de Pain en Délifrance. Het is afhankelijk per land welke partners terug te vinden zijn.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Opnieuw monsterdeal voor EG Group, 600 locaties in de VS overgenomen | TankPro.nl

Opnieuw monsterdeal voor EG Group, 600 locaties in de VS overgenomen

EG Group heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van zeshonderd tankstations en gemakswinkels in de Verenigde Staten. Het gaat om locaties van Cumberland Farms. Op dit moment bestaat het netwerk van de Britse groep uit ongeveer 5.200 stations in Europa, Australië en de VS. In de Benelux exploiteert het bedrijf stations in de kleuren van Esso en Texaco. In Nederland heeft EG Group ook nog Firezone-locaties in het netwerk. 

De locaties liggen verspreid over acht staten, vooral in het noordoosten van de VS en in Florida. Er werken ongeveer negenduizend mensen. Oprichters en CEO’s Zuber en Mohsin Issa van EG Group laten in een eerste reactie weten heel blij te zijn met de uitbreiding. In een periode van bijna acht decennia is Cumberland Farms er volgens beide heren in geslaagd uit te groeien tot een keten met een geweldig portfolio van grote en moderne locaties.

Tot april vorig jaar was EG Group nog niet aanwezig in de Verenigde Staten, met de overname van Cumberland Farms stijgt het aantal locaties naar bijna 1.700 in Noord-Amerika. De stations in deze dertig staten verkopen bij elkaar opgeteld zo’n 2,5 miljard liter brandstof per jaar. De aankoop van Cumberland Farms bezorgt EG Group een flinke schaalgrootte en een uitgebreid netwerk aan interessante locaties. De overname is de tweede megadeal voor EG Group in de VS. De Britten sloten in 2018 een akkoord met de Amerikaanse supermarktgigant Kroger voor de verkoop van 762 shoplocaties. De gemakswinkels liggen in achttien staten en zijn vooral bekend onder de namen Kwik Shop, Tom Thumb, Turkey Hill en Quik Stop.

Focus op retail

De Britse EG Group bestaat sinds 2001 en is in korte tijd uitgegroeid tot een wereldspeler. In Nederland heeft het bedrijf een kleine zeshonderd locaties in de kleuren van Texaco, Esso en Firezone. Een groot deel van de Texaco’s is afgelopen anderhalf jaar omgekleurd naar Esso. Vorig jaar nam EG Group bovendien 97 Esso-locaties over van NRGValue. In Nederland is EG een partnerschap aangegaan voor de shops bij de tankstations met Spar. Ook zijn ondertussen op heel wat locaties Subway-vestigingen te vinden. Onlangs presenteerde EG Group in Nederland de vernieuwde GO Fresh-formule.

In België heeft het bedrijf onder meer een samenwerking met louis delhaize. Verder worden de handen in de verschillende landen ineengeslagen met onder meer Starbucks, Carrefour, Subway, Burger King, Greggs, Pomme de Pain en Délifrance. Het is afhankelijk per land welke partners terug te vinden zijn.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.