Argos opent 100ste tankstation, nog twintig locaties erbij in 2019

Het honderdste tankstation van Argos is een feit. Woensdag werd de nieuwste locatie in de kleuren van het merk geopend in Helmond. Voor het einde van het jaar komen daar nog eens twintig stations bij, verklapt Jasper Boogert, retailmanager bij VARO Energy, alvast.

De opening van de honderdste locatie is een belangrijke mijlpaal voor de keten van bemande en onbemande tankstations. Voor het vergroten van het netwerk in Nederland werkt VARO onder meer samen met GP Groot Brandstoffen en Oliehandel uit Heiloo (NH) en het Noord-Brabantse Van Kessel Olie. De twee resellers hebben samen een kleine dertig Argos-locaties in handen. “Dankzij de goede samenwerking met onze partners hebben wij tegen het einde van 2019 meer dan 120 Argos-locaties. Maar eerst vieren wij 100 Argos-tankstations in Nederland”, vertelt Boogert.

Argos is een Nederlands tankstationmerk, dat onderdeel is van VARO. Het netwerk bestaat zowel uit bemande als onbemande locaties, verspreid over heel Nederland. Naast benzine en diesel ligt de focus op dit moment ook op gecomprimeerd aardgas (CNG), de bio-ethanol Blue One 95 en LPG. De uitbreiding van het netwerk van Argos-locaties sluit aan bij de groeistrategie van VARO Energy binnen de Nederlandse retailmarkt. Eerder dit jaar ging een campagne van start om het merk sterker te positioneren en een stevige plek in de markt te claimen.

Overnames en uitbreidingen

VARO Energy is sinds 2015 actief in Nederland. De brandstofleverancier nam vorig jaar 32 tankstations over van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt en gaf destijds al aan dat de focus – naast de distributie van brandstoffen – vooral komt te liggen op het uitbreiden van het Argos-merk. In 2017 sloot VARO een overeenkomst waarmee het 100 procent van de aandelen van Inter Oil B.V. in handen kreeg. Daarmee kwam het bedrijf in het bezit van de merknamen Brand Oil en amiGo. Datzelfde jaar werden ook 22 tankstations overgenomen van United Fuel Group. Deze stations stonden in de kleuren van Esso, Elan en DOC.

Bij alle tankstations die onderdeel uitmaken van het Argos-netwerk, is het komende weken feest. Van woensdag 12 juni tot en met vrijdag 12 juli 2019 staan de Argos-tankstations in het teken van ‘de 100’. Alle tankende klanten maken deze periode kans op een van de honderd prijzen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Argos opent 100ste tankstation, nog twintig locaties erbij in 2019 | TankPro.nl

Argos opent 100ste tankstation, nog twintig locaties erbij in 2019

Het honderdste tankstation van Argos is een feit. Woensdag werd de nieuwste locatie in de kleuren van het merk geopend in Helmond. Voor het einde van het jaar komen daar nog eens twintig stations bij, verklapt Jasper Boogert, retailmanager bij VARO Energy, alvast.

De opening van de honderdste locatie is een belangrijke mijlpaal voor de keten van bemande en onbemande tankstations. Voor het vergroten van het netwerk in Nederland werkt VARO onder meer samen met GP Groot Brandstoffen en Oliehandel uit Heiloo (NH) en het Noord-Brabantse Van Kessel Olie. De twee resellers hebben samen een kleine dertig Argos-locaties in handen. “Dankzij de goede samenwerking met onze partners hebben wij tegen het einde van 2019 meer dan 120 Argos-locaties. Maar eerst vieren wij 100 Argos-tankstations in Nederland”, vertelt Boogert.

Argos is een Nederlands tankstationmerk, dat onderdeel is van VARO. Het netwerk bestaat zowel uit bemande als onbemande locaties, verspreid over heel Nederland. Naast benzine en diesel ligt de focus op dit moment ook op gecomprimeerd aardgas (CNG), de bio-ethanol Blue One 95 en LPG. De uitbreiding van het netwerk van Argos-locaties sluit aan bij de groeistrategie van VARO Energy binnen de Nederlandse retailmarkt. Eerder dit jaar ging een campagne van start om het merk sterker te positioneren en een stevige plek in de markt te claimen.

Overnames en uitbreidingen

VARO Energy is sinds 2015 actief in Nederland. De brandstofleverancier nam vorig jaar 32 tankstations over van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt en gaf destijds al aan dat de focus – naast de distributie van brandstoffen – vooral komt te liggen op het uitbreiden van het Argos-merk. In 2017 sloot VARO een overeenkomst waarmee het 100 procent van de aandelen van Inter Oil B.V. in handen kreeg. Daarmee kwam het bedrijf in het bezit van de merknamen Brand Oil en amiGo. Datzelfde jaar werden ook 22 tankstations overgenomen van United Fuel Group. Deze stations stonden in de kleuren van Esso, Elan en DOC.

Bij alle tankstations die onderdeel uitmaken van het Argos-netwerk, is het komende weken feest. Van woensdag 12 juni tot en met vrijdag 12 juli 2019 staan de Argos-tankstations in het teken van ‘de 100’. Alle tankende klanten maken deze periode kans op een van de honderd prijzen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.