College Lelystad niet akkoord met bouw van nieuw NXT-tankstation

Het college van burgemeester en wethouders in Lelystad geeft geen groen licht voor de bouw van een nieuw NXT-tankstation op het Larserplein. Het gaat om het gebied tussen het McDonalds-restaurant en de Larserdreef, net naast de snelweg A6.

De realisatie van een tankstation waar duurzame brandstoffen worden verkocht, wordt wel als wenselijk gezien, maar de beoogde locatie is hiervoor volgens het college ongeschikt. Als reden wordt onder meer genoemd dat het nieuwe tankstation kan zorgen voor opstoppingen van het verkeer in het gebied. Bovendien zou een tankstation onvoldoende passen bij de huidige omgeving.

Het stuk grond – ter hoogte van afslag 10 (Lelystad) – heeft een groenbestemming en is eigendom van de gemeente. Naast een vestiging van McDonalds zijn er ook locaties van Van der Valk Hotels en Kentucky Fried Chicken te vinden. Op een steenworp afstand van de locatie bevinden zich onder meer tankstations van Shell en BP. Die liggen aan de N309, de weg die in de richting van het centrum van de stad loopt.

Waterstof

Op dit moment zijn er drie NXT-stations, in Alkmaar, Dronten en Zaanstad. Bij de tankstations worden verschillende alternatieve brandstoffen aangeboden. Op beide locaties in Noord-Holland komt vanaf 2020 ook waterstof beschikbaar.

NXT is een initiatief van GP Groot. Het bedrijf uit Heiloo is groothandelaar in brandstoffen en smeermiddelen en exploiteert tankstations en levert tankpasdiensten. Met de merkconcepten Texaco, Firezone, Argos en NXT worden ruim vijftig bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

College Lelystad niet akkoord met bouw van nieuw NXT-tankstation | TankPro.nl

College Lelystad niet akkoord met bouw van nieuw NXT-tankstation

Het college van burgemeester en wethouders in Lelystad geeft geen groen licht voor de bouw van een nieuw NXT-tankstation op het Larserplein. Het gaat om het gebied tussen het McDonalds-restaurant en de Larserdreef, net naast de snelweg A6.

De realisatie van een tankstation waar duurzame brandstoffen worden verkocht, wordt wel als wenselijk gezien, maar de beoogde locatie is hiervoor volgens het college ongeschikt. Als reden wordt onder meer genoemd dat het nieuwe tankstation kan zorgen voor opstoppingen van het verkeer in het gebied. Bovendien zou een tankstation onvoldoende passen bij de huidige omgeving.

Het stuk grond – ter hoogte van afslag 10 (Lelystad) – heeft een groenbestemming en is eigendom van de gemeente. Naast een vestiging van McDonalds zijn er ook locaties van Van der Valk Hotels en Kentucky Fried Chicken te vinden. Op een steenworp afstand van de locatie bevinden zich onder meer tankstations van Shell en BP. Die liggen aan de N309, de weg die in de richting van het centrum van de stad loopt.

Waterstof

Op dit moment zijn er drie NXT-stations, in Alkmaar, Dronten en Zaanstad. Bij de tankstations worden verschillende alternatieve brandstoffen aangeboden. Op beide locaties in Noord-Holland komt vanaf 2020 ook waterstof beschikbaar.

NXT is een initiatief van GP Groot. Het bedrijf uit Heiloo is groothandelaar in brandstoffen en smeermiddelen en exploiteert tankstations en levert tankpasdiensten. Met de merkconcepten Texaco, Firezone, Argos en NXT worden ruim vijftig bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.