Tamoil opent Blauwe Dieselpomp bij tankstation in Heerlen

Klanten van het Tamoil-tankstation aan de Kissel in Heerlen kunnen sinds woensdag Blauwe Diesel tanken. Wethouder Charles Claessens van de Zuid-Limburgse gemeente opende de pomp officieel. De brandstof kan gebruikt worden in plaats van diesel zonder dat daarvoor technische aanpassingen nodig zijn aan de dieselmotor. De CO2-uitstoot van deze HVO valt aanzienlijk lager uit dan van reguliere diesel.

Blauwe Diesel 100 is een Hydrotreated Vegetable Oil, die volledig wordt geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Daardoor is deze diesel geheel fossielvrij en emissiearm. Ten opzichte van reguliere diesel wordt een CO2-reductie behaald van 89 procent.

“Tamoil wil alle dieselrijders een fossielvrij alternatief bieden. Met de opening van de eerste pomp in Zuid-Limburg wordt dit voor steeds meer automobilisten mogelijk”, aldus Jeroen Buijk, Retail Manager van Tamoil Nederland. Tamoil Nederland exploiteert 207 tankstations in Nederland en is onderdeel van de Oilinvest Groep, een Europees olieconcern met tankstations in Italië, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Future Fuels

De HVO die Tamoil verkoopt, is afkomstig van Future Fuels. Het Friese bedrijf is opgericht in 2014 en komt voort uit het familiebedrijf Wiersma Olie & Techniek. Midden jaren negentig werd gestart met de import en distributie van de eerste generatie biodiesel uit Duitsland. In 2011 was het bedrijf samen met Shell de eerste met de introductie van GTL in Amsterdam. In 2014 vond de derde transitie in ‘advanced biofuels’ plaats, met de introductie van de HVO van Neste.

Tamoil is meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt. Zij produceert groene stroom voor haar netwerk van tankstations en biedt haar klanten diverse duurzame brandstoffen aan zoals SuperE10Plus, CNG en Blauwe Diesel op een aantal van haar tankstations.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tamoil opent Blauwe Dieselpomp bij tankstation in Heerlen | TankPro.nl

Tamoil opent Blauwe Dieselpomp bij tankstation in Heerlen

Klanten van het Tamoil-tankstation aan de Kissel in Heerlen kunnen sinds woensdag Blauwe Diesel tanken. Wethouder Charles Claessens van de Zuid-Limburgse gemeente opende de pomp officieel. De brandstof kan gebruikt worden in plaats van diesel zonder dat daarvoor technische aanpassingen nodig zijn aan de dieselmotor. De CO2-uitstoot van deze HVO valt aanzienlijk lager uit dan van reguliere diesel.

Blauwe Diesel 100 is een Hydrotreated Vegetable Oil, die volledig wordt geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Daardoor is deze diesel geheel fossielvrij en emissiearm. Ten opzichte van reguliere diesel wordt een CO2-reductie behaald van 89 procent.

“Tamoil wil alle dieselrijders een fossielvrij alternatief bieden. Met de opening van de eerste pomp in Zuid-Limburg wordt dit voor steeds meer automobilisten mogelijk”, aldus Jeroen Buijk, Retail Manager van Tamoil Nederland. Tamoil Nederland exploiteert 207 tankstations in Nederland en is onderdeel van de Oilinvest Groep, een Europees olieconcern met tankstations in Italië, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Future Fuels

De HVO die Tamoil verkoopt, is afkomstig van Future Fuels. Het Friese bedrijf is opgericht in 2014 en komt voort uit het familiebedrijf Wiersma Olie & Techniek. Midden jaren negentig werd gestart met de import en distributie van de eerste generatie biodiesel uit Duitsland. In 2011 was het bedrijf samen met Shell de eerste met de introductie van GTL in Amsterdam. In 2014 vond de derde transitie in ‘advanced biofuels’ plaats, met de introductie van de HVO van Neste.

Tamoil is meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt. Zij produceert groene stroom voor haar netwerk van tankstations en biedt haar klanten diverse duurzame brandstoffen aan zoals SuperE10Plus, CNG en Blauwe Diesel op een aantal van haar tankstations.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.