BOVAG Brandstofdebat in teken van brandstofmix van 2030

Het belooft volle bak te worden tijdens het BOVAG Brandstofdebat 2019 op donderdag 31 januari. Tijdens het debat in TivoliVredenburg in Utrecht gaan vertegenwoordigers van overheid, brancheorganisaties, fabrikanten en andere stakeholders met elkaar in gesprek over de brandstofmix van de toekomst. Thema van het debat is: hoe duurzaam is onze brandstofmix in 2030?

“Het is een hot thema in de branche. Door de presentatie van het Klimaatakkoord is de aandacht voor het onderwerp alleen nog maar meer toegenomen”, stelt Erik Stern, branchemanager van BOVAG Tankstations en Wasbedrijven. De branchemanager verwacht een zeer hoge opkomst tijdens het Brandstofdebat. “Op dit moment staat de teller al op 240 aanmeldingen. Voor veel afdelingen van BOVAG is dit thema zeer interessant. Naast bedrijven op het gebied van tankstations en wasbedrijven vertegenwoordigen we uiteraard een groot aantal andere partijen. Ook vanuit die hoek is er volop belangstelling. De veranderingen die eraan komen, hebben immers effect op de hele mobiliteitsector.”

Het evenement is een vervolg op een waterstofseminar dat BOVAG in 2017 hield. “Daar was destijds heel veel interesse voor. Uiteindelijk zaten er 180 mensen in de zaal. Met het Brandstofdebat willen we hier een vervolg aan geven”, vertelt Stern. “We kiezen voor een Lagerhuis-opstelling. Aan de hand van stellingen gaan prominente sprekers met elkaar in discussie. Ook de zaal kan actief deelnemen aan het debat. Het is mogelijk om anoniem vragen te stellen aan de sprekers.”

Groot aantal sprekers

Volgens Stern is het belangrijk om de hele keten op het podium te hebben. Op de poster van het debat staan onder meer Els de Wit van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rogier Kuin van BOVAG. Beiden waren ook te gast bij het Nationaal Tankstation Congres dat tijdens de Tankstation Vakbeurs in november op het programma stond.

Jan Paul Kerkhof, voorzitter van BOVAG Tankstations, mengt zich ook in het debat. De tankstation-ondernemer opent komend jaar een waterstoflocatie bij zijn tankstation in Den Haag. Andere deelnemers zijn onder meer Ida Sanders (Natuur en Milieu), Rob Castien (Resato), Frank Meijer (Hyundai Europe), Eric van den Heuvel (Platform Duurzame Biobrandstoffen) en Rob Aarse (Transport en Logistiek Nederland). Ook de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie (VNPI) is in Utrecht van de partij.

Verbindingen leggen

Stern vindt het op dit moment vooral van belang om een realistisch geluid te laten horen. “We zijn een club van ondernemers. Voor deze groep is het van groot belang om investeringszekerheid te hebben. Lobby is hierbij een heel belangrijk woord. Vanuit BOVAG proberen we zo breed mogelijk actief te zijn en constant het gesprek aan te gaan met andere partijen en belanghebbenden. We willen laten zien wat we doen en wat we vinden. Niet lijdzaam toezien, maar verbindingen leggen en draagvlak creëren. En dat is ook de reden dat we dit Brandstofdebat organiseren.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BOVAG Brandstofdebat in teken van brandstofmix van 2030 | TankPro.nl

BOVAG Brandstofdebat in teken van brandstofmix van 2030

Het belooft volle bak te worden tijdens het BOVAG Brandstofdebat 2019 op donderdag 31 januari. Tijdens het debat in TivoliVredenburg in Utrecht gaan vertegenwoordigers van overheid, brancheorganisaties, fabrikanten en andere stakeholders met elkaar in gesprek over de brandstofmix van de toekomst. Thema van het debat is: hoe duurzaam is onze brandstofmix in 2030?

“Het is een hot thema in de branche. Door de presentatie van het Klimaatakkoord is de aandacht voor het onderwerp alleen nog maar meer toegenomen”, stelt Erik Stern, branchemanager van BOVAG Tankstations en Wasbedrijven. De branchemanager verwacht een zeer hoge opkomst tijdens het Brandstofdebat. “Op dit moment staat de teller al op 240 aanmeldingen. Voor veel afdelingen van BOVAG is dit thema zeer interessant. Naast bedrijven op het gebied van tankstations en wasbedrijven vertegenwoordigen we uiteraard een groot aantal andere partijen. Ook vanuit die hoek is er volop belangstelling. De veranderingen die eraan komen, hebben immers effect op de hele mobiliteitsector.”

Het evenement is een vervolg op een waterstofseminar dat BOVAG in 2017 hield. “Daar was destijds heel veel interesse voor. Uiteindelijk zaten er 180 mensen in de zaal. Met het Brandstofdebat willen we hier een vervolg aan geven”, vertelt Stern. “We kiezen voor een Lagerhuis-opstelling. Aan de hand van stellingen gaan prominente sprekers met elkaar in discussie. Ook de zaal kan actief deelnemen aan het debat. Het is mogelijk om anoniem vragen te stellen aan de sprekers.”

Groot aantal sprekers

Volgens Stern is het belangrijk om de hele keten op het podium te hebben. Op de poster van het debat staan onder meer Els de Wit van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rogier Kuin van BOVAG. Beiden waren ook te gast bij het Nationaal Tankstation Congres dat tijdens de Tankstation Vakbeurs in november op het programma stond.

Jan Paul Kerkhof, voorzitter van BOVAG Tankstations, mengt zich ook in het debat. De tankstation-ondernemer opent komend jaar een waterstoflocatie bij zijn tankstation in Den Haag. Andere deelnemers zijn onder meer Ida Sanders (Natuur en Milieu), Rob Castien (Resato), Frank Meijer (Hyundai Europe), Eric van den Heuvel (Platform Duurzame Biobrandstoffen) en Rob Aarse (Transport en Logistiek Nederland). Ook de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie (VNPI) is in Utrecht van de partij.

Verbindingen leggen

Stern vindt het op dit moment vooral van belang om een realistisch geluid te laten horen. “We zijn een club van ondernemers. Voor deze groep is het van groot belang om investeringszekerheid te hebben. Lobby is hierbij een heel belangrijk woord. Vanuit BOVAG proberen we zo breed mogelijk actief te zijn en constant het gesprek aan te gaan met andere partijen en belanghebbenden. We willen laten zien wat we doen en wat we vinden. Niet lijdzaam toezien, maar verbindingen leggen en draagvlak creëren. En dat is ook de reden dat we dit Brandstofdebat organiseren.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.