Presentatie tankstationformule GT24 op Tankstation Vakbeurs

Na maanden van geheimzinnigheid is eindelijk duidelijk wie er achter de nieuwe tankstationformule zit die op de Tankstation & Carwash Vakbeurs gepresenteerd wordt. Initiatiefnemer van de nieuwe onbemande prijsvechter GT24 is Peter Groen, voormalig directeur van onder meer Salland Olie en Texaco Nederland. De afkorting van de nieuwe formule staat voor ‘goedkoop tanken, 24 uur per dag’. “Ik wil vooral dat tankstation-ondernemers zich kunnen onttrekken aan de macht van de grote jongens.”

De officiële presentatie van de nieuwe formule vindt tijdens de vakbeurs plaats, op 21 en 22 november in Expo Houten. Een kleine groep geïnteresseerden kreeg de plannen op dinsdag 6 november al te horen. “Belangstellenden konden zich inschrijven voor de speciale bijeenkomst waar we alle ins en outs hebben verteld over onze nieuwe formule. We merken dat er op dit moment grote onrust is in de markt. De zelfstandige ondernemer dreigt in dat geweld onder te sneeuwen. Wij denken dat er juist voor deze groep grote kansen liggen. In Houten willen we graag met deze partijen in gesprek. Daar is de beursvloer natuurlijk heel goed geschikt voor. Eind november gaan we écht van start met onze formule.”

De inwoner van Zwartsluis is een bekend gezicht in petrolland, met een schat aan ervaring. Hij werkte jarenlang voor Texaco en Salland Olie en was de drijvende kracht achter het merk Firezone. De keten van onbemande tankstations werd in 2002 opgericht door Salland Olie als antwoord op nieuwe formules zoals Tango en TinQ. “Ik voorspelde destijds al dat meer dan de helft van de tankstations onbemand zou worden. Dat is inmiddels gebeurd.”

Knopen doorhakken

Ook de Go Fresh-formule was een van zijn kindjes, vertelt Groen. “We liepen met dit shopconcept echt voor de troepen uit in die jaren. Vandaag de dag zie je dat elke grotere speler werk maakt van de tankshop, maar dat was destijds nog niet vanzelfsprekend.” Volgens Groen zijn er anno 2018 nog twee opties over: of je kiest voor onbemand of je maakt echt werk van je shop. “Dat zijn de enige twee mogelijkheden om een goede boterham te kunnen verdienen. Anders ga je het op termijn niet meer redden.”

Lees het exclusieve interview met GT24-oprichter Peter Groen in TankPro Magazine nummer 5. De officiële presentatie van de onbemande tankformule vindt plaats tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2018 in Expo Houten. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
 
 
 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Presentatie tankstationformule GT24 op Tankstation Vakbeurs | TankPro.nl

Presentatie tankstationformule GT24 op Tankstation Vakbeurs

Na maanden van geheimzinnigheid is eindelijk duidelijk wie er achter de nieuwe tankstationformule zit die op de Tankstation & Carwash Vakbeurs gepresenteerd wordt. Initiatiefnemer van de nieuwe onbemande prijsvechter GT24 is Peter Groen, voormalig directeur van onder meer Salland Olie en Texaco Nederland. De afkorting van de nieuwe formule staat voor ‘goedkoop tanken, 24 uur per dag’. “Ik wil vooral dat tankstation-ondernemers zich kunnen onttrekken aan de macht van de grote jongens.”

De officiële presentatie van de nieuwe formule vindt tijdens de vakbeurs plaats, op 21 en 22 november in Expo Houten. Een kleine groep geïnteresseerden kreeg de plannen op dinsdag 6 november al te horen. “Belangstellenden konden zich inschrijven voor de speciale bijeenkomst waar we alle ins en outs hebben verteld over onze nieuwe formule. We merken dat er op dit moment grote onrust is in de markt. De zelfstandige ondernemer dreigt in dat geweld onder te sneeuwen. Wij denken dat er juist voor deze groep grote kansen liggen. In Houten willen we graag met deze partijen in gesprek. Daar is de beursvloer natuurlijk heel goed geschikt voor. Eind november gaan we écht van start met onze formule.”

De inwoner van Zwartsluis is een bekend gezicht in petrolland, met een schat aan ervaring. Hij werkte jarenlang voor Texaco en Salland Olie en was de drijvende kracht achter het merk Firezone. De keten van onbemande tankstations werd in 2002 opgericht door Salland Olie als antwoord op nieuwe formules zoals Tango en TinQ. “Ik voorspelde destijds al dat meer dan de helft van de tankstations onbemand zou worden. Dat is inmiddels gebeurd.”

Knopen doorhakken

Ook de Go Fresh-formule was een van zijn kindjes, vertelt Groen. “We liepen met dit shopconcept echt voor de troepen uit in die jaren. Vandaag de dag zie je dat elke grotere speler werk maakt van de tankshop, maar dat was destijds nog niet vanzelfsprekend.” Volgens Groen zijn er anno 2018 nog twee opties over: of je kiest voor onbemand of je maakt echt werk van je shop. “Dat zijn de enige twee mogelijkheden om een goede boterham te kunnen verdienen. Anders ga je het op termijn niet meer redden.”

Lees het exclusieve interview met GT24-oprichter Peter Groen in TankPro Magazine nummer 5. De officiële presentatie van de onbemande tankformule vindt plaats tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2018 in Expo Houten. 

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.