Brandstofprijzen in de lift door dure olie

Door de stijgende olieprijzen kunnen de prijzen aan de pomp komende tijd wel eens flink omhoog schieten. Dat voorspelt Paul van Selms van UnitedConsumers. Hij sluit zelfs niet uit dat een litertje Euro 95 wel eens de 2 euro kan gaan aantikken.

UnitedConsumers zet dagelijks de adviesprijzen voor onder meer benzine en diesel op een rijtje. “Bij een hogere olieprijs stijgen de prijzen zo snel mogelijk, maar bij een daling worden de prijzen vertraagd aangepast”, aldus Van Selms in De Telegraaf. De adviesprijs voor Euro 95 ligt op dit moment op 1,784 euro per liter. Het record dateert van oktober 2012, destijds kostte een liter benzine 1,985 euro.

Oliehandelaren maakten bekend dat de prijs van olie kan oplopen tot 100 dollar per vat. Dit komt vooral doordat het aanbod beperkt is. Dit wordt onder meer veroorzaakt door het wegvallen van Iraanse olie op de markt als gevolg van de Amerikaanse sancties tegen Iran. De prijs van een vat Brent-olie ligt op dit moment op meer dan 80 dollar. Dat is de hoogste prijs sinds november 2014.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Brandstofprijzen in de lift door dure olie | TankPro.nl

Brandstofprijzen in de lift door dure olie

Door de stijgende olieprijzen kunnen de prijzen aan de pomp komende tijd wel eens flink omhoog schieten. Dat voorspelt Paul van Selms van UnitedConsumers. Hij sluit zelfs niet uit dat een litertje Euro 95 wel eens de 2 euro kan gaan aantikken.

UnitedConsumers zet dagelijks de adviesprijzen voor onder meer benzine en diesel op een rijtje. “Bij een hogere olieprijs stijgen de prijzen zo snel mogelijk, maar bij een daling worden de prijzen vertraagd aangepast”, aldus Van Selms in De Telegraaf. De adviesprijs voor Euro 95 ligt op dit moment op 1,784 euro per liter. Het record dateert van oktober 2012, destijds kostte een liter benzine 1,985 euro.

Oliehandelaren maakten bekend dat de prijs van olie kan oplopen tot 100 dollar per vat. Dit komt vooral doordat het aanbod beperkt is. Dit wordt onder meer veroorzaakt door het wegvallen van Iraanse olie op de markt als gevolg van de Amerikaanse sancties tegen Iran. De prijs van een vat Brent-olie ligt op dit moment op meer dan 80 dollar. Dat is de hoogste prijs sinds november 2014.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.