Van Kessel kiest voor groen en bouwt vier nieuwe Greenpoint-locaties

Alternatieve brandstoffen komen er nu echt aan. Dat zegt directeur Joan van Kessel van het Brabantse Van Kessel Olie. Daarom opende het bedrijf recentelijk drie onbemande tankstations met groene brandstoffen. Binnenkort komen daar nog eens vier nieuwe locaties bij. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het neerzetten van een station in Oude-Tonge, op Goeree-Overflakkee. Daarna volgen tankstations in Cuijk, Zeewolde en Nieuwkuijk.

De tankstationwereld is heel traditioneel, zegt Van Kessel. “Fossiele brandstoffen verkopen nog steeds goed. Dat is ook mede te danken aan de economie die weer in de lift zit. Er is meer vervoer, dus er wordt ook meer getankt.” Volgens Van Kessel is de sector op dit moment behoorlijk afwachtend. “Er wordt veel naar elkaar gekeken. Waar gaat het naartoe? Wat is wijsheid? En waarin moet je investeren?” Dat is niet zo vreemd, vindt hij. “Auto’s die nu worden gekocht, gaan nog tien tot vijftien jaar mee. Kortom, voorlopig blijft fossiel nog wel verkopen.”

Achteroverleunen komt in het vocabulaire van Van Kessel niet voor. Samen met de agrarische ondernemer Tonnie van Peperstraten bouwt het bedrijf uit Milheeze onder de naam Greenpoint aan een strategisch netwerk van duurzame tankstations. Drie onbemande locaties, twee in Veghel en een in Uden, zijn inmiddels open. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het neerzetten van een station in Oude-Tonge, op Goeree-Overflakkee. Komende tijd volgen nieuwe locaties in Cuijk, Zeewolde en Nieuwkuijk.

Biodiesel, CNG en LNG

Bij elk tankstation zijn naast de bekende fossiele brandstoffen ook alternatieven verkrijgbaar. Bij het nieuwe station in Oude Tonge, dat rond de zomer open gaat, kunnen klanten niet alleen terecht voor benzine en diesel, maar ook voor biodiesel, CNG en LNG. Op termijn moeten ook bio-LNG, groen gas en waterstof beschikbaar worden.

Er zijn anno 2018 wel een paar plekken in Nederland waar waterstof getankt kan worden, maar die zijn op één hand te tellen en bovendien vaak niet voor iedereen toegankelijk. Een goed voorbeeld is de nieuwe installatie op het Chemie Park Delfzijl, of de Automotive Campus in Helmond. “Bij ons zal waterstof aangeboden worden naast de andere brandstoffen. Je hoeft er geen speciale betaalpas voor te hebben en de installatie bevindt zich niet achter een slagboom”, vertelt Van Kessel.

Dit artikel is een ingekorte versie van een verhaal dat is verschenen in de eerste editie van TankPro Magazine. Kijk hier voor een abonnement of een proefnummer.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Van Kessel kiest voor groen en bouwt vier nieuwe Greenpoint-locaties | TankPro.nl

Van Kessel kiest voor groen en bouwt vier nieuwe Greenpoint-locaties

Alternatieve brandstoffen komen er nu echt aan. Dat zegt directeur Joan van Kessel van het Brabantse Van Kessel Olie. Daarom opende het bedrijf recentelijk drie onbemande tankstations met groene brandstoffen. Binnenkort komen daar nog eens vier nieuwe locaties bij. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het neerzetten van een station in Oude-Tonge, op Goeree-Overflakkee. Daarna volgen tankstations in Cuijk, Zeewolde en Nieuwkuijk.

De tankstationwereld is heel traditioneel, zegt Van Kessel. “Fossiele brandstoffen verkopen nog steeds goed. Dat is ook mede te danken aan de economie die weer in de lift zit. Er is meer vervoer, dus er wordt ook meer getankt.” Volgens Van Kessel is de sector op dit moment behoorlijk afwachtend. “Er wordt veel naar elkaar gekeken. Waar gaat het naartoe? Wat is wijsheid? En waarin moet je investeren?” Dat is niet zo vreemd, vindt hij. “Auto’s die nu worden gekocht, gaan nog tien tot vijftien jaar mee. Kortom, voorlopig blijft fossiel nog wel verkopen.”

Achteroverleunen komt in het vocabulaire van Van Kessel niet voor. Samen met de agrarische ondernemer Tonnie van Peperstraten bouwt het bedrijf uit Milheeze onder de naam Greenpoint aan een strategisch netwerk van duurzame tankstations. Drie onbemande locaties, twee in Veghel en een in Uden, zijn inmiddels open. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het neerzetten van een station in Oude-Tonge, op Goeree-Overflakkee. Komende tijd volgen nieuwe locaties in Cuijk, Zeewolde en Nieuwkuijk.

Biodiesel, CNG en LNG

Bij elk tankstation zijn naast de bekende fossiele brandstoffen ook alternatieven verkrijgbaar. Bij het nieuwe station in Oude Tonge, dat rond de zomer open gaat, kunnen klanten niet alleen terecht voor benzine en diesel, maar ook voor biodiesel, CNG en LNG. Op termijn moeten ook bio-LNG, groen gas en waterstof beschikbaar worden.

Er zijn anno 2018 wel een paar plekken in Nederland waar waterstof getankt kan worden, maar die zijn op één hand te tellen en bovendien vaak niet voor iedereen toegankelijk. Een goed voorbeeld is de nieuwe installatie op het Chemie Park Delfzijl, of de Automotive Campus in Helmond. “Bij ons zal waterstof aangeboden worden naast de andere brandstoffen. Je hoeft er geen speciale betaalpas voor te hebben en de installatie bevindt zich niet achter een slagboom”, vertelt Van Kessel.

Dit artikel is een ingekorte versie van een verhaal dat is verschenen in de eerste editie van TankPro Magazine. Kijk hier voor een abonnement of een proefnummer.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.