orangegas, vulpunt

Eerste groengas-vulpunt aan snelweg opent volgende maand

Een BP-station aan de A4 opent volgende maand een vulpunt voor groengas. Het wordt geopend in samenwerking met Orange Gas. De locatie is volgens de betrokken partijen de eerste rijkswegvestiging waar groengas kan worden getankt. In de toekomst wil Orange Gas ook stations openen waar uitsluitend duurzame energiedragers worden aangeboden, zoals waterstof en elektriciteit. Ook wil het uitbreiden naar andere landen.

De vestiging aan de A4 waar volgende maand het groengas-punt open gaat, is de eerste locatie vanuit Amsterdam richting Den Haag en Rotterdam. Het tankstation is 24 uur per dag zeven dagen per week geopend en beschikt over 32 pompen voor alle brandstoffen. Ook biedt het elektriciteit aan voor het wegvervoer. Vanaf half november kan er dus ook honderd procent groengas getankt worden.

BP-station

Karin Kok is de uitbater van het BP-station en legt uit waarom zij heeft gekozen voor het aanbieden van groengas. “Wij kijken altijd met belangstelling naar nieuwe ontwikkelingen en zien in het aanbieden van groengas zeker een toegevoegde waarde voor ons bedrijf.”

De groengasstations worden aangesloten op het bestaande gasnetwerk. Dit netwerk reikt vrijwel nooit tot aan de snelweg. ”Dat maakt de aanleg van een vulpunt aan een A-weg een stuk lastiger”, legt Orange Gas-directeur Marcel Borger uit. ”Echter, steeds meer bedrijven en particulieren zien de voordelen van het rijden op groengas. Een locatie direct aan de snelweg mocht daarom niet meer ontbreken.”

Het tankstation ligt in de buurt van Schiphol. Het taxivervoer van en naar de luchthaven wordt deels uitgevoerd op groengas. “Zowel deze taxi-ondernemers als het groeiend aantal lease-rijders dat op het duurzame gas rijdt, kunnen wij met dit nieuwe vulpunt beter bedienen.”

Uitbreiding

Orange Gas wil eind dit jaar marktleider zijn in Nederland, op het gebied van groengas. De ambitie van het bedrijf reikt echter verder. Borger legt uit: “Er zit toekomst in duurzaam rijden. Het aanbod van auto’s op alternatieve brandstoffen wordt steeds groter. Daarom hebben we de ’Orange Dream’. We willen tankstations openen waar alleen maar duurzame brandstoffen worden aangeboden: groengas, elektrische oplaadpunten en in de toekomst ook waterstof. Daarnaast willen we uitbreiden naar twee andere landen in Europa.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste groengas-vulpunt aan snelweg opent volgende maand | TankPro.nl
orangegas, vulpunt

Eerste groengas-vulpunt aan snelweg opent volgende maand

Een BP-station aan de A4 opent volgende maand een vulpunt voor groengas. Het wordt geopend in samenwerking met Orange Gas. De locatie is volgens de betrokken partijen de eerste rijkswegvestiging waar groengas kan worden getankt. In de toekomst wil Orange Gas ook stations openen waar uitsluitend duurzame energiedragers worden aangeboden, zoals waterstof en elektriciteit. Ook wil het uitbreiden naar andere landen.

De vestiging aan de A4 waar volgende maand het groengas-punt open gaat, is de eerste locatie vanuit Amsterdam richting Den Haag en Rotterdam. Het tankstation is 24 uur per dag zeven dagen per week geopend en beschikt over 32 pompen voor alle brandstoffen. Ook biedt het elektriciteit aan voor het wegvervoer. Vanaf half november kan er dus ook honderd procent groengas getankt worden.

BP-station

Karin Kok is de uitbater van het BP-station en legt uit waarom zij heeft gekozen voor het aanbieden van groengas. “Wij kijken altijd met belangstelling naar nieuwe ontwikkelingen en zien in het aanbieden van groengas zeker een toegevoegde waarde voor ons bedrijf.”

De groengasstations worden aangesloten op het bestaande gasnetwerk. Dit netwerk reikt vrijwel nooit tot aan de snelweg. ”Dat maakt de aanleg van een vulpunt aan een A-weg een stuk lastiger”, legt Orange Gas-directeur Marcel Borger uit. ”Echter, steeds meer bedrijven en particulieren zien de voordelen van het rijden op groengas. Een locatie direct aan de snelweg mocht daarom niet meer ontbreken.”

Het tankstation ligt in de buurt van Schiphol. Het taxivervoer van en naar de luchthaven wordt deels uitgevoerd op groengas. “Zowel deze taxi-ondernemers als het groeiend aantal lease-rijders dat op het duurzame gas rijdt, kunnen wij met dit nieuwe vulpunt beter bedienen.”

Uitbreiding

Orange Gas wil eind dit jaar marktleider zijn in Nederland, op het gebied van groengas. De ambitie van het bedrijf reikt echter verder. Borger legt uit: “Er zit toekomst in duurzaam rijden. Het aanbod van auto’s op alternatieve brandstoffen wordt steeds groter. Daarom hebben we de ’Orange Dream’. We willen tankstations openen waar alleen maar duurzame brandstoffen worden aangeboden: groengas, elektrische oplaadpunten en in de toekomst ook waterstof. Daarnaast willen we uitbreiden naar twee andere landen in Europa.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.