Kuwait Petroleum opent eerste cng-station in België

Oliemaatschappij Kuwait Petroleum heeft in België haar eerste vulpunt voor cng geopend. Een Q8-station aan de Bredabaan in Schoten, vlakbij Antwerpen, had de primeur. De directie van het Koeweitse bedrijf heeft aangekondigd dit jaar nog een handvol andere cng-locaties te openen bij de zuiderburen.

In België is de markt voor cng nog heel klein, maar groeit wel hard. Twee jaar geleden waren er nog maar 190 voertuigen die op het duurzame gas kunnen rijden. Vorig jaar is dat aantal gestegen naar 650 auto’s.

Aardgas

Cng staat voor ’compressed natural gas’, ook wel aardgas onder druk genoemd en kan gemaakt worden van zowel fossiele als hernieuwbare bronnen. Cng met een hernieuwbare bron wordt geproduceerd uit reststromen, waardoor het de naam groengas krijgt.

Het gas wordt voor personenauto’s en vrachtverkeer gezien als een belangrijk middel voor het verduurzamen van het wegverkeer. In Nederland zijn er inmiddels meer dan honderd stations waar autorijders cng kunnen tanken.

Q8

Eigenaar van het station in Schoten is dus Kuwait Petroleum, dat in België een belangrijke speler is in de tankstationmarkt. Ze opereren daar onder de vlag van Q8 en Q8 Easy. Die formules zijn te vinden op de luifels van zo’n vierhonderd vestigingen bij de zuiderburen.

In Nederland zijn de Koeweiti’s ook actief, maar dan vooral met het onbemande merk Tango. In ons land zijn nog steeds diverse stations voorzien van de Q8-kleuren, maar dat aantal wordt in rap tempo lager. De verwachting is dat het merk volledig van de Nederlandse markt verdwijnt en plaats maakt voor meer Tango-stations.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kuwait Petroleum opent eerste cng-station in België | TankPro.nl

Kuwait Petroleum opent eerste cng-station in België

Oliemaatschappij Kuwait Petroleum heeft in België haar eerste vulpunt voor cng geopend. Een Q8-station aan de Bredabaan in Schoten, vlakbij Antwerpen, had de primeur. De directie van het Koeweitse bedrijf heeft aangekondigd dit jaar nog een handvol andere cng-locaties te openen bij de zuiderburen.

In België is de markt voor cng nog heel klein, maar groeit wel hard. Twee jaar geleden waren er nog maar 190 voertuigen die op het duurzame gas kunnen rijden. Vorig jaar is dat aantal gestegen naar 650 auto’s.

Aardgas

Cng staat voor ’compressed natural gas’, ook wel aardgas onder druk genoemd en kan gemaakt worden van zowel fossiele als hernieuwbare bronnen. Cng met een hernieuwbare bron wordt geproduceerd uit reststromen, waardoor het de naam groengas krijgt.

Het gas wordt voor personenauto’s en vrachtverkeer gezien als een belangrijk middel voor het verduurzamen van het wegverkeer. In Nederland zijn er inmiddels meer dan honderd stations waar autorijders cng kunnen tanken.

Q8

Eigenaar van het station in Schoten is dus Kuwait Petroleum, dat in België een belangrijke speler is in de tankstationmarkt. Ze opereren daar onder de vlag van Q8 en Q8 Easy. Die formules zijn te vinden op de luifels van zo’n vierhonderd vestigingen bij de zuiderburen.

In Nederland zijn de Koeweiti’s ook actief, maar dan vooral met het onbemande merk Tango. In ons land zijn nog steeds diverse stations voorzien van de Q8-kleuren, maar dat aantal wordt in rap tempo lager. De verwachting is dat het merk volledig van de Nederlandse markt verdwijnt en plaats maakt voor meer Tango-stations.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.