Geen accijnsverhoging op brandstof en tabak in België

De Belgische regering heeft besloten voorlopig de btw en de accijnzen niet te verhogen. Aanvankelijk waren er plannen om onder meer de heffing op diesel te verhogen, maar het kabinet bij de zuiderburen maakte maandag bekend dat daarvan wordt afgezien.

Dat is slecht nieuws voor pomphouders aan de grens met België. Zij hadden gehoopt dat de Belgen de accijnzen op brandstof zouden aanpassen, zodat het prijsverschil met Nederland minder groot zouden worden. Dat blijft echter uit. Tankstations vlakbij de grens verliezen namelijk veel klanten, doordat de brandstofprijzen in België fors lager zijn vanwege het grote belastingverschil.

Belastingen

Het Belgische kabinet vergaderde afgelopen weekend over de Rijksbegroting, waarin uiteraard ook de belastingen ter sprake kwamen. Verantwoordelijk minister Olivier Chastel zei dat het kabinet ’uit de portemonnee van de burgers blijft’. Dat betekent dat ook de btw voorlopig niet verandert.

Ondertussen blijft het aan de Nederlandse kant van de grens kommer en kwel. Ook uit recente cijfers blijkt dat er forse verliezen worden geleden door tankstations vlakbij de Belgische en Duitse grens. De hoop is nu gevestigd op het hervatten van het overleg en de juridische procedure tegen de Staat.

Lees ook: Grenspomphouders willen overleg met kabinet hervatten

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen accijnsverhoging op brandstof en tabak in België | TankPro.nl

Geen accijnsverhoging op brandstof en tabak in België

De Belgische regering heeft besloten voorlopig de btw en de accijnzen niet te verhogen. Aanvankelijk waren er plannen om onder meer de heffing op diesel te verhogen, maar het kabinet bij de zuiderburen maakte maandag bekend dat daarvan wordt afgezien.

Dat is slecht nieuws voor pomphouders aan de grens met België. Zij hadden gehoopt dat de Belgen de accijnzen op brandstof zouden aanpassen, zodat het prijsverschil met Nederland minder groot zouden worden. Dat blijft echter uit. Tankstations vlakbij de grens verliezen namelijk veel klanten, doordat de brandstofprijzen in België fors lager zijn vanwege het grote belastingverschil.

Belastingen

Het Belgische kabinet vergaderde afgelopen weekend over de Rijksbegroting, waarin uiteraard ook de belastingen ter sprake kwamen. Verantwoordelijk minister Olivier Chastel zei dat het kabinet ’uit de portemonnee van de burgers blijft’. Dat betekent dat ook de btw voorlopig niet verandert.

Ondertussen blijft het aan de Nederlandse kant van de grens kommer en kwel. Ook uit recente cijfers blijkt dat er forse verliezen worden geleden door tankstations vlakbij de Belgische en Duitse grens. De hoop is nu gevestigd op het hervatten van het overleg en de juridische procedure tegen de Staat.

Lees ook: Grenspomphouders willen overleg met kabinet hervatten

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.