DCB Energy, LNG, tankstation, vrachtauto

DCB Energy voert LNG bij tien TruckEasy-stations

DCB Energy gaat tien van haar tankstations voorzien van LNG. De eerste locaties zijn TruckEasy-vestigingen in Roosendaal en Rotterdam. Volgens het bedrijf is LNG de brandstof van de toekomst voor de transportsector.

LNG staat voor Liquefied Natural Gas en wordt ook wel vloeibaar aardgas genoemd. Omdat het minder CO2 uitstoot dan andere fossiele brandstoffen, wordt LNG gezien als een brandstof die beter is voor het milieu. Daarom verwacht het bedrijf dat veel transportondernemers in de toekomst kiezen voor de duurzame brandstof.

Groen

In 2014 opent DCB Energy de eerste LNG-pompen bij haar onbemande TruckEasy-tankstations. Binnen afzienbare tijd wil de brandstoffenleverancier op zeven andere locaties in Nederland LNG voeren. Welke locaties dit zijn, maakt DCB Energy nog niet bekend. Dit doet het pas tijdens de beurs Ecologistiek, die op 8 en 9 oktober plaatsvindt in Rotterdam. Wel is duidelijk dat het alle om TruckEasy-vestigingen gaat.

Naast LNG hebben de tankstations ook onder meer de groene brandstoffen CNG en AdBlue in hun product-range. DCB Energy heeft momenteel twintig TruckEasy-stations langs belangrijke transportroutes in Nederland. De aanbouw van de nieuwe stations in Roosendaal en Rotterdam begint binnenkort. Vanaf volgend jaar kan daar voor het eerst LNG worden getankt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DCB Energy voert LNG bij tien TruckEasy-stations | TankPro.nl
DCB Energy, LNG, tankstation, vrachtauto

DCB Energy voert LNG bij tien TruckEasy-stations

DCB Energy gaat tien van haar tankstations voorzien van LNG. De eerste locaties zijn TruckEasy-vestigingen in Roosendaal en Rotterdam. Volgens het bedrijf is LNG de brandstof van de toekomst voor de transportsector.

LNG staat voor Liquefied Natural Gas en wordt ook wel vloeibaar aardgas genoemd. Omdat het minder CO2 uitstoot dan andere fossiele brandstoffen, wordt LNG gezien als een brandstof die beter is voor het milieu. Daarom verwacht het bedrijf dat veel transportondernemers in de toekomst kiezen voor de duurzame brandstof.

Groen

In 2014 opent DCB Energy de eerste LNG-pompen bij haar onbemande TruckEasy-tankstations. Binnen afzienbare tijd wil de brandstoffenleverancier op zeven andere locaties in Nederland LNG voeren. Welke locaties dit zijn, maakt DCB Energy nog niet bekend. Dit doet het pas tijdens de beurs Ecologistiek, die op 8 en 9 oktober plaatsvindt in Rotterdam. Wel is duidelijk dat het alle om TruckEasy-vestigingen gaat.

Naast LNG hebben de tankstations ook onder meer de groene brandstoffen CNG en AdBlue in hun product-range. DCB Energy heeft momenteel twintig TruckEasy-stations langs belangrijke transportroutes in Nederland. De aanbouw van de nieuwe stations in Roosendaal en Rotterdam begint binnenkort. Vanaf volgend jaar kan daar voor het eerst LNG worden getankt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.