Texaco, tankstation, benzinepomp

Texaco en BP accepteren voortaan elkaars tankpassen

Delek is een samenwerking aangegaan met BP. Hierdoor kan op de BP-stations in Nederland ook met de tankkaart van Texaco worden afgerekend, terwijl omgekeerd hetzelfde geldt voor de BP PLUS / Routex kaart, die op de stations van Texaco zal worden geaccepteerd. Over de tapvergoeding wil Delek geen informatie verstrekken. Naar verluidt zou die 1,5 cent per liter bedragen.

Als straks alle stations gereed zijn (naar verwachting tweede kwartaal 2013) gaat het om zo’n 370 BP stations en ongeveer 440 Texaco stations in Nederland en 273 Texaco stations in België (waar BP geen tankstations heeft). In Luxemburg gaat het om twee Texaco snelwegstations en het grote BP tankstation bij Capellen.

Betaalsysteem

De samenwerking geldt met uitzondering van de BP express stations en vooralsnog ook met uitzondering van de BP en Texaco stations die werken met een specifiek elektronisch betaalsysteem. De samenwerking tussen BP en Texaco op dit vlak heeft tevens betrekking op België en Luxemburg.

“Deze samenwerking is midden 2012 gestart en verkeert op dit moment nog in testfase”, meldt de woordvoerster van Delek Nederland BV. “Enkele kaartklanten en enkele tankstations waar wordt getest zijn hierover individueel geïnformeerd.”

Tankkaart

Op het moment dat alle BP en Texaco stations gereed zijn om elkaars tankkaart te accepteren, zal de oliemaatschappij hierover breder gaan communiceren. Naar verwachting zal dit in de loop van het tweede kwartaal 2013 zijn.

“Dit is goed nieuws voor ons en onze klanten”, vertelt de woordvoerster. “Wij vullen hiermee een aantal ‘witte vlekken’ in binnen de Benelux daar de netwerken van BP en Texaco elkaar goed aanvullen. Onze klanten zijn hierbij gebaat en wij zullen veel beter in staat zijn te concurreren op de (inter)nationale markt voor tankkaarten.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Texaco en BP accepteren voortaan elkaars tankpassen | TankPro.nl
Texaco, tankstation, benzinepomp

Texaco en BP accepteren voortaan elkaars tankpassen

Delek is een samenwerking aangegaan met BP. Hierdoor kan op de BP-stations in Nederland ook met de tankkaart van Texaco worden afgerekend, terwijl omgekeerd hetzelfde geldt voor de BP PLUS / Routex kaart, die op de stations van Texaco zal worden geaccepteerd. Over de tapvergoeding wil Delek geen informatie verstrekken. Naar verluidt zou die 1,5 cent per liter bedragen.

Als straks alle stations gereed zijn (naar verwachting tweede kwartaal 2013) gaat het om zo’n 370 BP stations en ongeveer 440 Texaco stations in Nederland en 273 Texaco stations in België (waar BP geen tankstations heeft). In Luxemburg gaat het om twee Texaco snelwegstations en het grote BP tankstation bij Capellen.

Betaalsysteem

De samenwerking geldt met uitzondering van de BP express stations en vooralsnog ook met uitzondering van de BP en Texaco stations die werken met een specifiek elektronisch betaalsysteem. De samenwerking tussen BP en Texaco op dit vlak heeft tevens betrekking op België en Luxemburg.

“Deze samenwerking is midden 2012 gestart en verkeert op dit moment nog in testfase”, meldt de woordvoerster van Delek Nederland BV. “Enkele kaartklanten en enkele tankstations waar wordt getest zijn hierover individueel geïnformeerd.”

Tankkaart

Op het moment dat alle BP en Texaco stations gereed zijn om elkaars tankkaart te accepteren, zal de oliemaatschappij hierover breder gaan communiceren. Naar verwachting zal dit in de loop van het tweede kwartaal 2013 zijn.

“Dit is goed nieuws voor ons en onze klanten”, vertelt de woordvoerster. “Wij vullen hiermee een aantal ‘witte vlekken’ in binnen de Benelux daar de netwerken van BP en Texaco elkaar goed aanvullen. Onze klanten zijn hierbij gebaat en wij zullen veel beter in staat zijn te concurreren op de (inter)nationale markt voor tankkaarten.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.