elektrisch tanken, accu

ANWB wil elektrische snellaadpalen bij servicestations

De ANWB wil zes snellaadpalen voor elektrische auto’s gaan plaatsen bij haar servicestations. Dat zegt voorzitter van de ANWB Guido van Woerkom. Bij welke servicestations deze snellaadpalen komen te staan is nog niet bekend.

De ANWB verwacht dat elektrisch rijden een grote rol gaat spelen in de toekomst van het wegverkeer. Met het plaatsen van de snellaadpalen wil de organisatie twijfel bij automobilisten wegnemen die de een aanschaf van een elektrische auto overwegen. Veel automobilisten willen nu nog geen elektrische auto omdat ze bang zijn dat ze stil komen te staan wanneer de accu leeg is.

Elektrische auto

Volgens de NOS zijn er op dit moment drie snellaadpalen in Nederland. Met een snellaadpaal is de accu van een elektrische auto binnen een half uur voor 80 procent opgeladen. Daarnaast zijn er volgens de ANWB zo’n 1800 publieke laadpunten waar een accu langzaam opgeladen kan worden. Bij deze palen duurt het volledig opladen van de accu zes tot acht uur.

De ANWB wil zelf ook ervaring opdoen met elektrisch rijden. De organisatie zet deze zomer de eerste elektrische Wegenwachtauto in. Deze Volkswagen Caddy wordt ingezet op Schiphol. Alleen al op de luchthaven zelf zijn ongeveer achtduizend oproepen voor pechhulp per jaar.

Snellaadpalen

In april werd al bekend dat er 25 snellaadstations geplaatst gaan worden in de buurt van snelwegen in bijna alle provincies. Dit is een initiatief van The New Motion. Ook BP gaat een aantal van deze snellaadpalen exploiteren.

Zie ook: Elektrisch tanken bij pompstations en wegrestaurants

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ANWB wil elektrische snellaadpalen bij servicestations | TankPro.nl
elektrisch tanken, accu

ANWB wil elektrische snellaadpalen bij servicestations

De ANWB wil zes snellaadpalen voor elektrische auto’s gaan plaatsen bij haar servicestations. Dat zegt voorzitter van de ANWB Guido van Woerkom. Bij welke servicestations deze snellaadpalen komen te staan is nog niet bekend.

De ANWB verwacht dat elektrisch rijden een grote rol gaat spelen in de toekomst van het wegverkeer. Met het plaatsen van de snellaadpalen wil de organisatie twijfel bij automobilisten wegnemen die de een aanschaf van een elektrische auto overwegen. Veel automobilisten willen nu nog geen elektrische auto omdat ze bang zijn dat ze stil komen te staan wanneer de accu leeg is.

Elektrische auto

Volgens de NOS zijn er op dit moment drie snellaadpalen in Nederland. Met een snellaadpaal is de accu van een elektrische auto binnen een half uur voor 80 procent opgeladen. Daarnaast zijn er volgens de ANWB zo’n 1800 publieke laadpunten waar een accu langzaam opgeladen kan worden. Bij deze palen duurt het volledig opladen van de accu zes tot acht uur.

De ANWB wil zelf ook ervaring opdoen met elektrisch rijden. De organisatie zet deze zomer de eerste elektrische Wegenwachtauto in. Deze Volkswagen Caddy wordt ingezet op Schiphol. Alleen al op de luchthaven zelf zijn ongeveer achtduizend oproepen voor pechhulp per jaar.

Snellaadpalen

In april werd al bekend dat er 25 snellaadstations geplaatst gaan worden in de buurt van snelwegen in bijna alle provincies. Dit is een initiatief van The New Motion. Ook BP gaat een aantal van deze snellaadpalen exploiteren.

Zie ook: Elektrisch tanken bij pompstations en wegrestaurants

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.