electrische auto, tanken, opladen

Travelcard maakt tankpassen geschikt voor elektrisch laden

Travelcard heeft haar tankpassen geschikt gemaakt voor het gebruik bij openbare laadpunten. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen met de Travelcard bij alle openbare laadpalen terecht. De nieuwe passen hebben een chip.

Een eigenaar van een elektrische auto kan voor honderd euro per jaar onbeperkt laden. Nieuwe klanten van Travelcard kunnen aangeven dat ze de optie willen activeren. Automobilisten die al een Travelcard hebben en van de optie gebruik willen maken, moeten de pas inwisselen voor een nieuwe pas met chip.

Elektrisch rijden

Travelcard sloot hiervoor een overeenkomst met e-laad.nl. Hierdoor zijn ook laadpalen van Nuon, Essent en Eneco geschikt voor het tanken met een Travelcard tankpas. Travelcard wil het voor zakelijke rijders mogelijk maken om gemakkelijker elektrisch te gaan rijden.

“Met de Tankpas wordt de gehele openbare infrastructuur van elektrische laadpunten voor tankpashouders beschikbaar, daarmee stimuleren en bevestigen we de trend van elektrisch rijden”, zegt directeur Jan-Reint Vink van Travelcard. Eerder konden bestuurders van elektrische auto’s bij een energiebedrijf een pas aanvragen die alleen geschikt was voor de laadpalen van dat energiebedrijf.

Vink vertelt dat er na de bekendmaking al positieve reacties kwamen van zakelijke bestuurders. “Wij kregen al een tijdje de vraag of elektrisch tanken mogelijk gemaakt kon worden met een tankpas. Bedrijven willen soms wel investeren in een elektrische auto, maar wilden ook de mogelijkheid hebben om overal te tanken in plaats van bij de laadpalen van één netbeheerder. Dat kan nu.”

E-laad.nl

Stichting e-laad.nl is een initiatief van de netbeheerders in Nederland en werkt sinds enige tijd aan het opzetten van een netwerk van oplaadpunten in de openbare ruimte. De stichting wil het kip-ei probleem doorbreken door zelf oplaadpunten te plaatsen.

“Door de samenwerking met Travelcard wordt ons netwerk toegankelijker. We verwachten dat er eind 2011 zo’n 1500 elektrische auto’s rijden waarvan 85% zakelijke rijders zijn”, aldus Onoph Caron, directeur van e-laad.nl.

Laadpunten

Eerder werd al bekend dat Nederland 25 snellaadstations krijgt voor elektrische auto’s. Op een snellaadstation kan een automobilist binnen een halfuur een accu volledig opladen. De laadpunten komen langs of in de buurt van snelwegen in bijna alle provincies. BP gaat een aantal snellaadstations exploiteren.

Travelcard wordt bij alle bemande en onbemande tankstations in Nederland geaccepteerd.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Travelcard maakt tankpassen geschikt voor elektrisch laden | TankPro.nl
electrische auto, tanken, opladen

Travelcard maakt tankpassen geschikt voor elektrisch laden

Travelcard heeft haar tankpassen geschikt gemaakt voor het gebruik bij openbare laadpunten. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen met de Travelcard bij alle openbare laadpalen terecht. De nieuwe passen hebben een chip.

Een eigenaar van een elektrische auto kan voor honderd euro per jaar onbeperkt laden. Nieuwe klanten van Travelcard kunnen aangeven dat ze de optie willen activeren. Automobilisten die al een Travelcard hebben en van de optie gebruik willen maken, moeten de pas inwisselen voor een nieuwe pas met chip.

Elektrisch rijden

Travelcard sloot hiervoor een overeenkomst met e-laad.nl. Hierdoor zijn ook laadpalen van Nuon, Essent en Eneco geschikt voor het tanken met een Travelcard tankpas. Travelcard wil het voor zakelijke rijders mogelijk maken om gemakkelijker elektrisch te gaan rijden.

“Met de Tankpas wordt de gehele openbare infrastructuur van elektrische laadpunten voor tankpashouders beschikbaar, daarmee stimuleren en bevestigen we de trend van elektrisch rijden”, zegt directeur Jan-Reint Vink van Travelcard. Eerder konden bestuurders van elektrische auto’s bij een energiebedrijf een pas aanvragen die alleen geschikt was voor de laadpalen van dat energiebedrijf.

Vink vertelt dat er na de bekendmaking al positieve reacties kwamen van zakelijke bestuurders. “Wij kregen al een tijdje de vraag of elektrisch tanken mogelijk gemaakt kon worden met een tankpas. Bedrijven willen soms wel investeren in een elektrische auto, maar wilden ook de mogelijkheid hebben om overal te tanken in plaats van bij de laadpalen van één netbeheerder. Dat kan nu.”

E-laad.nl

Stichting e-laad.nl is een initiatief van de netbeheerders in Nederland en werkt sinds enige tijd aan het opzetten van een netwerk van oplaadpunten in de openbare ruimte. De stichting wil het kip-ei probleem doorbreken door zelf oplaadpunten te plaatsen.

“Door de samenwerking met Travelcard wordt ons netwerk toegankelijker. We verwachten dat er eind 2011 zo’n 1500 elektrische auto’s rijden waarvan 85% zakelijke rijders zijn”, aldus Onoph Caron, directeur van e-laad.nl.

Laadpunten

Eerder werd al bekend dat Nederland 25 snellaadstations krijgt voor elektrische auto’s. Op een snellaadstation kan een automobilist binnen een halfuur een accu volledig opladen. De laadpunten komen langs of in de buurt van snelwegen in bijna alle provincies. BP gaat een aantal snellaadstations exploiteren.

Travelcard wordt bij alle bemande en onbemande tankstations in Nederland geaccepteerd.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.