olieproductie

Stabiliteit keert terug door hogere productie OPEC-landen

CEO Peter Voser van Royal Dutch Shell denkt dat de oliemarkt alleen op de korte termijn te maken zal hebben met volatiliteit. Door een opvoering van de olieproductie van andere olieproducerende landen kan een gat opgevangen worden.

Een hogere output door OPEC zal dan op langere termijn voor stabilisatie zorgen. Volgens Voser hebben andere OPEC-landen als Saudi-Arabië al gemeld klaar te staan om een verdere Libische uitval van olieproductie te compenseren. Saudi-Arabië zou al meer olie oppompen.

Stilliggende productie

Shell zelf is niet actief in Libië met productie. Wel heeft Shell er exploratie-activiteiten. Personeel van Shell dat actief was in het Noord-Afrikaanse land is al geëvacueerd.

Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) ligt op dit moment de productie van 850.000 tot 1 miljoen vaten per dag aan Libische olie stil. De IEA is de ‘waakhond’ op energiegebied voor de ontwikkelde economieën.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stabiliteit keert terug door hogere productie OPEC-landen | TankPro.nl
olieproductie

Stabiliteit keert terug door hogere productie OPEC-landen

CEO Peter Voser van Royal Dutch Shell denkt dat de oliemarkt alleen op de korte termijn te maken zal hebben met volatiliteit. Door een opvoering van de olieproductie van andere olieproducerende landen kan een gat opgevangen worden.

Een hogere output door OPEC zal dan op langere termijn voor stabilisatie zorgen. Volgens Voser hebben andere OPEC-landen als Saudi-Arabië al gemeld klaar te staan om een verdere Libische uitval van olieproductie te compenseren. Saudi-Arabië zou al meer olie oppompen.

Stilliggende productie

Shell zelf is niet actief in Libië met productie. Wel heeft Shell er exploratie-activiteiten. Personeel van Shell dat actief was in het Noord-Afrikaanse land is al geëvacueerd.

Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) ligt op dit moment de productie van 850.000 tot 1 miljoen vaten per dag aan Libische olie stil. De IEA is de ‘waakhond’ op energiegebied voor de ontwikkelde economieën.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.