Tankstations zijn niet alleen een plek om te tanken, je kan er ook heel goed ‘sociaal bijtanken’: appjes beantwoorden, mails lezen of sociale media bekijken om hierna weer ongestoord op weg te gaan. Dit ‘mono’ rijden staat centraal in een nieuwe campagne waarin ruim 80 tankstations in Gelderland en Overijssel participeren.
'afleiding gevaarlijk'

Tachtig tankstations Oost-Nederland ingezet bij campagne ‘Rij mono’

TotalEnergies ‘Boszicht’ in Arnhem was een van de tankstations waar bij automobilisten aandacht werd gevraagd om toch vooral 'mono' te rijden. Foto: MONO-zakelijk, 2023

Tankstations zijn niet alleen een plek om te tanken, je kan er ook heel goed ‘sociaal bijtanken’: appjes beantwoorden, mails lezen of sociale media bekijken om hierna weer ongestoord op weg te gaan. Dit ‘mono’ rijden staat centraal in een nieuwe campagne waarin ruim 80 tankstations in Gelderland en Overijssel participeren.

De aftrap van de campagne was bij het TotalEnergies-tankstation ‘Boszicht’ aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Een campagneteam van Mono wees op 27 november namens de provincie Gelderland automobilisten erop hoe belangrijk het is om de niet storen-functie op de mobiele telefoon te activeren. Tankende automobilisten die de niet storen-functie op hun telefoon lieten instellen of het gesprek aangingen met het campagneteam over mono rijden, werden beloond met een gratis ontbijtje: koffie in een mono-beker en een vers croissantje.

Belang

Erik Fikkert, gedragskundige van Provincie Gelderland, benadrukt het belang van mono rijden: “De regenachtige ochtend mocht de pret niet drukken. Vol enthousiasme sprak het mono-campagneteam veel automobilisten aan. Dat is belangrijk, want bij een groot deel van de verkeersongelukken speelt afleiding een rol. En dat terwijl iedereen van mening is dat telefoongebruik en verkeer niet samengaan. Daarom is de niet storen-functie in de telefoon behulpzaam. Ik nodig iedereen uit om de eigen telefoon er eens bij te pakken en de niet storen-functie te vinden in je instellingen!”

Advertenties

In Arnhem maakten zo’n vijftig automobilisten de belofte om voortaan mono te rijden. Ook waren er veel automobilisten die hun telefoon al op ‘niet storen’ hadden staan. Om de mono-boodschap bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen, zijn bij ruim 80 tankstations in Gelderland en Overijssel advertenties te zien waarin automobilisten worden opgeroepen om mono te rijden.

Elk jaar gebeuren er veel verkeersongelukken. Afleiding in het verkeer is een van de belangrijkste oorzaken. Sociaal Bijtanken is een initiatief van Provincie Gelderland en Provincie Overijssel.

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tachtig tankstations Oost-Nederland ingezet bij campagne ‘Rij mono’ | TankPro.nl
Tankstations zijn niet alleen een plek om te tanken, je kan er ook heel goed ‘sociaal bijtanken’: appjes beantwoorden, mails lezen of sociale media bekijken om hierna weer ongestoord op weg te gaan. Dit ‘mono’ rijden staat centraal in een nieuwe campagne waarin ruim 80 tankstations in Gelderland en Overijssel participeren.
'afleiding gevaarlijk'

Tachtig tankstations Oost-Nederland ingezet bij campagne ‘Rij mono’

TotalEnergies ‘Boszicht’ in Arnhem was een van de tankstations waar bij automobilisten aandacht werd gevraagd om toch vooral 'mono' te rijden. Foto: MONO-zakelijk, 2023

Tankstations zijn niet alleen een plek om te tanken, je kan er ook heel goed ‘sociaal bijtanken’: appjes beantwoorden, mails lezen of sociale media bekijken om hierna weer ongestoord op weg te gaan. Dit ‘mono’ rijden staat centraal in een nieuwe campagne waarin ruim 80 tankstations in Gelderland en Overijssel participeren.

De aftrap van de campagne was bij het TotalEnergies-tankstation ‘Boszicht’ aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Een campagneteam van Mono wees op 27 november namens de provincie Gelderland automobilisten erop hoe belangrijk het is om de niet storen-functie op de mobiele telefoon te activeren. Tankende automobilisten die de niet storen-functie op hun telefoon lieten instellen of het gesprek aangingen met het campagneteam over mono rijden, werden beloond met een gratis ontbijtje: koffie in een mono-beker en een vers croissantje.

Belang

Erik Fikkert, gedragskundige van Provincie Gelderland, benadrukt het belang van mono rijden: “De regenachtige ochtend mocht de pret niet drukken. Vol enthousiasme sprak het mono-campagneteam veel automobilisten aan. Dat is belangrijk, want bij een groot deel van de verkeersongelukken speelt afleiding een rol. En dat terwijl iedereen van mening is dat telefoongebruik en verkeer niet samengaan. Daarom is de niet storen-functie in de telefoon behulpzaam. Ik nodig iedereen uit om de eigen telefoon er eens bij te pakken en de niet storen-functie te vinden in je instellingen!”

Advertenties

In Arnhem maakten zo’n vijftig automobilisten de belofte om voortaan mono te rijden. Ook waren er veel automobilisten die hun telefoon al op ‘niet storen’ hadden staan. Om de mono-boodschap bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen, zijn bij ruim 80 tankstations in Gelderland en Overijssel advertenties te zien waarin automobilisten worden opgeroepen om mono te rijden.

Elk jaar gebeuren er veel verkeersongelukken. Afleiding in het verkeer is een van de belangrijkste oorzaken. Sociaal Bijtanken is een initiatief van Provincie Gelderland en Provincie Overijssel.

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.