Carwash blijft onmisbare bijzaak voor tankstations

Carwashes zijn onmisbaar voor het economische succes van tankstations. Het wassen zorgt voor 38 tot 65 procent van de omzet. Dat blijkt uit een studie van de Duitse branchevereniging voor tankstations (bft).

Van alle diensten die een tankstation aanbiedt, is de carwash een van de belangrijkste. Het carwashbedrijf zorgt voor een groot deel van de omzet, afhankelijk van de grootte van het tankstation. Het carwashbedrijf heeft dan ook al jaren zijn sterke positie als belangrijke omzetpost. In Duitsland komt dat naast tabaksverkoop, drankverkoop en telefoonkaarten.

Wassen en tanken

De overgrote meerderheid van de carwashklanten associeert autowassen nog steeds met andere activiteiten. Volgens een onderzoek van de bft geeft 67 procent van de carwashklanten aan dat ze wasstraat combineren met tanken. Winkelen is de tweede meest voorkomende nevenactiviteit (34 procent).

Volgens de bft zou in de toekomst echter een verandering in het autowassen zichtbaar kunnen worden. Met grote wasstraten die werken zonder tankstations wordt de wasstraat zelf het middelpunt van de activiteiten. Deze ontwikkeling groeit als carwashsystemen het dienstenaanbod met betrekking tot auto’s uitbreiden. Zo zijn er al wasgelegenheden die autoreparaties en olieverversingen aanbieden bij de wasstraat .

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.