Automechanika Frankfurt

WashTec showt op Automechanika reeks carwash-innovaties

Marktleider WashTec presenteert diverse innovaties tijdens de Duitse vakbeurs Automechanika. Op de stand, met een oppervlakte van ruim twaalfhonderd vierkante meter, showt het bedrijf onder andere een nieuw systeem waarbij klanten zelf hun wasprogramma samen kunnen stellen. Daarnaast heeft de wasspecialist aandacht voor het WashTec Plus-systeem, een carwash-managementsysteem voor exploitanten van meerdere locaties. De producent van wasinstallaties spreekt van het inluiden van het Carwash 2.0 tijdperk.

Met een duidelijke focus op de wasklant – en dus ook de carwash-exploitant – toont WashTec een geheel nieuw en eenvoudig concept voor een moderne, praktische en snelle toepassing in de autowas-installatie. Het aanbod tijdens Automechanika bestaat, naast eerder genoemde innovaties, onder meer uit de noviteiten iWash, Wash&Pay en Twister WheelWash.

Marktleider

”Om alleen maar nieuwe technische innovaties te laten zien tijdens Automechanika is voor WashTec echter niet goed genoeg”, aldus directeur Jürgen Rautert. ”Als pionier en marktleider bieden wij onze klanten de beste carwash-uitrusting, gebaseerd op de nieuwste technologieën. Wij tonen in Frankfurt een geheel nieuwe benadering van het autowassen en geven hieraan een andere betekenis, die mede bepalend is voor de toekomst van het autowassen. Zowel klanten als carwash-exploitanten doen hiermee hun voordeel.”

iWash, is een individueel carwash-systeem dat volledig voldoet aan de persoonlijke behoeften van de wasklant. Voor het eerst in de geschiedenis heeft deze de mogelijkheid zijn eigen wasprogramma, dat aan zijn persoonlijke wensen voldoet, samen te stellen via de interactieve touch-bedienterminal van de wasinstallatie. iWash is het systeem dat afstand neemt van de strakke, voorgeprogrammeerde wasprogramma’s.

Klanten

Met ’Wash&Pay’ laat WashTec zien dat de bestaande tank- en wasgewoonten flink verbeterd kunnen worden. Voor carwash-exploitanten genereert dit systeem meer omzet, en voor hun wasklanten betekent het dat ze minder tijd kwijt zijn met autowassen.

Voor ondernemers heeft het bedrijf het WashTec Plus-systeem ontwikkeld, het ideale online carwash-managementsysteem. WashTec Plus biedt exploitanten van meerdere waslocaties een volledig overzicht van al hun installaties. Alle belangrijke relevante data, zoals omzet, aantal wassingen, chemie-peil en de actuele status van elke wasinstallatie. kunnen online bekeken worden.

Exploitant

Dit betekent dat de exploitant direct actie kan ondernemen als zich een noodsituatie voordoet. Met enkele muisklikken of via smartphone kunnen ondernemers prijzen of openingstijden op alle locaties veranderen, tijdelijke wasprogramma’s activeren of de-activeren en machine-instellingen aanpassen.

Autowassen wordt live getoond tijdens de beurs in Frankfurt met de ’SoftCare Pro Touchless Combi’. De autowas-installatie is zowel te gebruiken zonder borstels als mét borstels en hogedruk (voor)wasprogramma’s. Ook kunnen gebruikers kiezen voor een hogedruk wassing, gecombineerd met een polish-programma. Daarnaast toont het bedrijf het ACS-systeem, waarbij met cartridges chemie kan worden bijgevuld, en de gebruiksvriendelijke touchscreen bedienterminal samen met de credit card-lezer.

Wasbox

Voor wat betreft de JetWash self-service wasboxen, zorgt WashTec ervoor dat wassen van auto’s nog eenvoudiger wordt met het SelfTecs-concept. Een uitstekend wasresultaat en perfecte glans kunnen met dit concept in slechts drie programma-stappen gerealiseerd worden. Dankzij het kleur-concept wordt het voor de wasklant in de wasbox nog gemakkelijker. Tevens zorgt het ervoor dat de gebruiker in een oogwenk weet welke borstel of welke glans hoort bij het gekozen wasprogramma.

Naast bovengenoemde wasoplossingen, zijn er nog veel meer innovaties van WashTec op de beurs te zien. Automechanika vindt plaats in het Duitse Frankfurt am Main en wordt gehouden van dinsdag 16 tot en met zaterdag 20 september in evenementencomplex Messe Frankfurt.

Lees ook: Carwash-ondernemer: toekomst zit in totale autoverzorging

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.