autowasstraat, bovag

Auto in de wasstraat wassen bij droogte is milieuvriendelijk

autowasstraat, bovag

Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft opgeroepen om het wassen van de auto de komende tijd achterwege te laten vanwege de heersende droogte. Bovag raadt automobilisten daarom aan naar de wasstraat te gaan.

In wasstraten wordt het overgrote deel van het waswater hergebruikt. Vooral kettingwasstraten hebben een waterterugwininstallatie. Daarmee wordt zo’n tachtig procent van het water dat voor een wasbeurt wordt gebruikt teruggewonnen.

Wasbedrijf

Een professioneel wasbedrijf vangt het vuil dat van de auto spoelt en de waschemicaliën op en voert dit op verantwoorde wijze af. Op straat spoelt het vuile water rechtstreeks het riool in. Jaarlijks gaat het daarbij om 3,5 miljoen kilo slib met ruim 100 ton aan milieubelastende stoffen waaronder metalen, olie, en teerachtige stoffen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.