Onbemande mini-markets, kiosken en shop & go-concepten zullen in 2024 verder doorbreken. De slimme foodtech-toepassingen zijn aan een opmars bezig en zullen de komende jaren op steeds meer plekken te vinden zijn. Vooral bij laadstations voor elektrische auto’s en bij ziekenhuizen zijn de onbemande shops interessant.
'meer rendabel'

Selecta: onbemande shop & go-concepten alternatief voor shops

Omdat het uitbaten van bemande winkels steeds duurder wordt, zoekt de voedingsindustrie naar nieuwe foodtech-toepassingen, zoals onbemande shops bij laadstations. Foto: Tango, 2023

Onbemande mini-markets, kiosken en shop & go-concepten zullen in 2024 verder doorbreken. De slimme foodtech-toepassingen zijn aan een opmars bezig en zullen de komende jaren op steeds meer plekken te vinden zijn. Vooral bij laadstations voor elektrische auto’s en bij ziekenhuizen zijn de onbemande shops interessant.

Dit stelt leverancier van koffie- en voedingsautomaten Selecta. Volgens het bedrijf zullen slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder doorbreken. Vooral onbemande micro-markets zijn aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en bij laadstations voor elektrische auto’s. Volgens Selecta biedt de technologie een oplossing voor cafetaria’s en winkels die steeds minder rendabel worden. Omdat het uitbaten van bemande winkels en cafetaria’s steeds duurder wordt in verschillende sectoren, zoekt de voedingsindustrie naar oplossingen. Daarom verwacht Selecta dat foodtech-toepassingen volgend jaar steeds meer ingeburgerd zullen raken.

Onbemande kiosken

Het gaat dan bijvoorbeeld om automaten met bereide maaltijden waar contactloos kan worden betaald, of micromarkets met zelfbediening. Een voorbeeld daarvan zijn de Albert Heijn To Go en Delhaize Shop & Go-concepten, die mede ontwikkeld werden door Selecta. Andere voorbeelden zijn de onbemande Tony’s Kiosk bij het ESSO Express-tankstation aan de Utrechtseweg in De Bilt en de onbemande Go Shop bij het Tango tank- en laadstation aan de Pr. Beatrixlaan in Haag (foto). Selecta zegt haar ervaring en de expertise die het heeft op het vlak van koffiebedeling te blijven inzetten om nieuwe foodtech-toepassingen te ontwikkelen.

Shop & Go

Met name in de zorgsector is er vraag naar deze oplossingen. “Een recente implementatie van een foodwall in het Rijnstate-ziekenhuis in Zevenaar bevestigt de groeiende behoefte aan dergelijke oplossingen”, zegt CEO Benelux Tim Goossens van Selecta. “Het uitbaten van een cafetaria wordt steeds minder rendabel. Onze Shop & Go-oplossing biedt een alternatief. Ziekenhuizen zijn een ideale omgeving voor foodtech-oplossingen, vanwege hun 24/7-activiteit en de diversiteit aan mensen die behoefte hebben aan voedingsoplossingen – van patiënten tot bezoekers en het medisch personeel zelf. Ook uitbaters van laadstations voor elektrische auto’s zijn vragende partij voor de Shop & Go-oplossing. Dit als alternatief voor het klassieke winkeltje bij een tankstation.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Selecta: onbemande shop & go-concepten alternatief voor shops | TankPro.nl
Onbemande mini-markets, kiosken en shop & go-concepten zullen in 2024 verder doorbreken. De slimme foodtech-toepassingen zijn aan een opmars bezig en zullen de komende jaren op steeds meer plekken te vinden zijn. Vooral bij laadstations voor elektrische auto’s en bij ziekenhuizen zijn de onbemande shops interessant.
'meer rendabel'

Selecta: onbemande shop & go-concepten alternatief voor shops

Omdat het uitbaten van bemande winkels steeds duurder wordt, zoekt de voedingsindustrie naar nieuwe foodtech-toepassingen, zoals onbemande shops bij laadstations. Foto: Tango, 2023

Onbemande mini-markets, kiosken en shop & go-concepten zullen in 2024 verder doorbreken. De slimme foodtech-toepassingen zijn aan een opmars bezig en zullen de komende jaren op steeds meer plekken te vinden zijn. Vooral bij laadstations voor elektrische auto’s en bij ziekenhuizen zijn de onbemande shops interessant.

Dit stelt leverancier van koffie- en voedingsautomaten Selecta. Volgens het bedrijf zullen slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder doorbreken. Vooral onbemande micro-markets zijn aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en bij laadstations voor elektrische auto’s. Volgens Selecta biedt de technologie een oplossing voor cafetaria’s en winkels die steeds minder rendabel worden. Omdat het uitbaten van bemande winkels en cafetaria’s steeds duurder wordt in verschillende sectoren, zoekt de voedingsindustrie naar oplossingen. Daarom verwacht Selecta dat foodtech-toepassingen volgend jaar steeds meer ingeburgerd zullen raken.

Onbemande kiosken

Het gaat dan bijvoorbeeld om automaten met bereide maaltijden waar contactloos kan worden betaald, of micromarkets met zelfbediening. Een voorbeeld daarvan zijn de Albert Heijn To Go en Delhaize Shop & Go-concepten, die mede ontwikkeld werden door Selecta. Andere voorbeelden zijn de onbemande Tony’s Kiosk bij het ESSO Express-tankstation aan de Utrechtseweg in De Bilt en de onbemande Go Shop bij het Tango tank- en laadstation aan de Pr. Beatrixlaan in Haag (foto). Selecta zegt haar ervaring en de expertise die het heeft op het vlak van koffiebedeling te blijven inzetten om nieuwe foodtech-toepassingen te ontwikkelen.

Shop & Go

Met name in de zorgsector is er vraag naar deze oplossingen. “Een recente implementatie van een foodwall in het Rijnstate-ziekenhuis in Zevenaar bevestigt de groeiende behoefte aan dergelijke oplossingen”, zegt CEO Benelux Tim Goossens van Selecta. “Het uitbaten van een cafetaria wordt steeds minder rendabel. Onze Shop & Go-oplossing biedt een alternatief. Ziekenhuizen zijn een ideale omgeving voor foodtech-oplossingen, vanwege hun 24/7-activiteit en de diversiteit aan mensen die behoefte hebben aan voedingsoplossingen – van patiënten tot bezoekers en het medisch personeel zelf. Ook uitbaters van laadstations voor elektrische auto’s zijn vragende partij voor de Shop & Go-oplossing. Dit als alternatief voor het klassieke winkeltje bij een tankstation.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.