Monster Energy is een van de meest succesvolle drankjes in de tankstations, door het iconische blik en de lekkere smaak. Het merk biedt ook de nodige verkoopkansen. Vooral met haar suikervrije introducties en smaakvolle innovaties als bijvoorbeeld Ultra Gold en Juiced Aussie Lemonade, zorgt Monster Energy voor extra verkopen in het petrolkanaal.
'volop verkoopkansen'

Nieuwe groei-impulsen voor energydrinks met Monster Energy

Thomas van Rijmenam en Jentl Wijnen: ‘Mensen kiezen voor het iconische merk en de fantastische smaak.’ Foto: Monster Energy, 2023

Monster Energy is een van de meest succesvolle drankjes in de tankstations, door het iconische blik en de lekkere smaak. Het merk biedt ook de nodige verkoopkansen. Vooral met haar suikervrije introducties en smaakvolle innovaties als bijvoorbeeld Ultra Gold en Juiced Aussie Lemonade, zorgt Monster Energy voor extra verkopen in het petrolkanaal.

Vijftien jaar geleden gelanceerd in Nederland, is Monster Energy een van de merken die de markt van energydrinks groot heeft gemaakt. Zeker in de tankstations, want vooral daar is Monster Energy niet meer weg te denken. “De keuze voor het verpakkingsformaat is een hele bewuste geweest, het onderscheidt ons ten opzichte van de concurrentie en biedt consumenten meer waarde”, zegt business manager Nederland Thomas van Rijmenam van Monster Energy. “Maar Monster Energy onderscheidt zich in de markt bovenal met sterke en disruptieve innovaties inclusief een breed aanbod in suikervrij en dat spreekt veel consumenten aan. De authenticiteit van het merk heeft ervoor gezorgd dat Monster Energy hier in het Nederlandse petrolkanaal en in talloze andere landen vanaf de start een succes is. Succes dat groeit met hele mooie klantgerichte initiatieven, nu en in de komende periode.”

Ongekende groei

Energydrinks zijn een groot succes in de tankstations in Nederland. “Waar de categorie Koude Dranken YTD in omzet een groei van vijf procent laat zien, groeit energydrinks met negen procent nog harder”, zegt Jentl Wijnen, senior manager Category Management Petrol en Travel bij Coca-Cola Europacific Partners. “Monster Energy doet daar zelfs nog een schepje bovenop. Het heeft een zeer loyale fanbase. Wanneer Monster Energy wordt verkocht, groeit de categorie harder en stijgen de verkopen. Het merk stimuleert hierdoor de groei van de hele categorie van energydrinks. De cijfers tonen aan dat hoe meer ruimte ervoor in het schap is, de verkopen significant toenemen. Het bieden van verschillende innovatieve smaken en suikervrije introducties levert een grote bijdrage aan die groei”, aldus Wijnen.

Innovatie

Monster Energy heeft een naam hoog te houden als het op innovatie aankomt. “Vanuit de markt is er een groeiende vraag naar suikervrije energy dranken”, zegt Van Rijmenam. “Daarvoor hebben we nu ook Monster Energy Zero Sugar ontwikkeld, onze grootste innovatie sinds de lancering van Monster Original Green. Monster Energy Zero Sugar is vanaf het einde van dit jaar beschikbaar in Nederland, maar is nu al een groot succes in de VS en Groot-Brittannië. Ook binnen de overige platforms zullen we volgend jaar innovaties lanceren. Lewis Hamilton, een van onze grootse stijliconen, heeft een eigen Monster Energy ontwikkeld: een fantastische fruitige smaak en ook geheel suikervrij. Naast deze innovaties brengen we ook Ultra Rosa (suikervrij) en Juiced Bad Apple. Alle innovaties worden volledig van nul af aan nieuw ontwikkeld. Ze hebben allemaal een fantastische eigen smaak en identiteit en spreken hiermee verschillende doelgroepen aan.”

Monster Energy Zero Sugar

Net als in de markt van frisdranken, groeit ook binnen energydrinks de vraag naar suikervrij. “Van alle Monster Energy die wordt gedronken is al 33 procent suikervrij”, zegt Wijnen. “We verwachten dat dit percentage fors zal gaan groeien. De komende introductie van de iconische Monster Energy drank in een Zero Sugar variant zal hier zonder meer aan bijdragen en een sterke toevoeging bieden aan het schap. Volgend jaar worden acht van de vijftien producten suikervrij. Hier komt bij dat de suikervrije verkopen ook nieuwe consumenten aantrekken. Monster Energy Zero Sugar zal dus niet alleen het schap maar ook de categorie versterken.”

Verkoopkansen

Het is duidelijk dat er met het brede assortiment dat Monster Energy biedt volop extra verkoopkansen voor het merk zelf én de categorie energydrinks zijn. “Aan die kansen willen we graag samen met onze handelspartners werken. Mensen kiezen voor het iconische merk en de fantastische smaak, en de enorme keuze die het merk biedt in verschillende smaken, zowel met suiker als zonder suiker. Als de verschillende varianten naast elkaar in het schap staan, versterken ze elkaar”, aldus Van Rijmenam. “Door suikervrije Monster Energy Zero Sugar op ooghoogte in het schap te zetten, helpen we de shopper om die verantwoorde keuze te maken.” En wat te denken van de groeikansen in food? Wijnen: “In het buitenland zien we veel meal deals met Monster die heel succesvol zijn. Vooral de Juiced-varianten combineert goed. Monster Energy maakt het mogelijk de bewuste keuze te stimuleren en met de innovaties zorgt het voor extra groei van de markt.”

Meer informatie:
Coca-Cola Europacific Partners
Telefoon: (010) 245 69 00
nlcustomercontact@ccep.com
www.cocacolaep.com

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe groei-impulsen voor energydrinks met Monster Energy | TankPro.nl
Monster Energy is een van de meest succesvolle drankjes in de tankstations, door het iconische blik en de lekkere smaak. Het merk biedt ook de nodige verkoopkansen. Vooral met haar suikervrije introducties en smaakvolle innovaties als bijvoorbeeld Ultra Gold en Juiced Aussie Lemonade, zorgt Monster Energy voor extra verkopen in het petrolkanaal.
'volop verkoopkansen'

Nieuwe groei-impulsen voor energydrinks met Monster Energy

Thomas van Rijmenam en Jentl Wijnen: ‘Mensen kiezen voor het iconische merk en de fantastische smaak.’ Foto: Monster Energy, 2023

Monster Energy is een van de meest succesvolle drankjes in de tankstations, door het iconische blik en de lekkere smaak. Het merk biedt ook de nodige verkoopkansen. Vooral met haar suikervrije introducties en smaakvolle innovaties als bijvoorbeeld Ultra Gold en Juiced Aussie Lemonade, zorgt Monster Energy voor extra verkopen in het petrolkanaal.

Vijftien jaar geleden gelanceerd in Nederland, is Monster Energy een van de merken die de markt van energydrinks groot heeft gemaakt. Zeker in de tankstations, want vooral daar is Monster Energy niet meer weg te denken. “De keuze voor het verpakkingsformaat is een hele bewuste geweest, het onderscheidt ons ten opzichte van de concurrentie en biedt consumenten meer waarde”, zegt business manager Nederland Thomas van Rijmenam van Monster Energy. “Maar Monster Energy onderscheidt zich in de markt bovenal met sterke en disruptieve innovaties inclusief een breed aanbod in suikervrij en dat spreekt veel consumenten aan. De authenticiteit van het merk heeft ervoor gezorgd dat Monster Energy hier in het Nederlandse petrolkanaal en in talloze andere landen vanaf de start een succes is. Succes dat groeit met hele mooie klantgerichte initiatieven, nu en in de komende periode.”

Ongekende groei

Energydrinks zijn een groot succes in de tankstations in Nederland. “Waar de categorie Koude Dranken YTD in omzet een groei van vijf procent laat zien, groeit energydrinks met negen procent nog harder”, zegt Jentl Wijnen, senior manager Category Management Petrol en Travel bij Coca-Cola Europacific Partners. “Monster Energy doet daar zelfs nog een schepje bovenop. Het heeft een zeer loyale fanbase. Wanneer Monster Energy wordt verkocht, groeit de categorie harder en stijgen de verkopen. Het merk stimuleert hierdoor de groei van de hele categorie van energydrinks. De cijfers tonen aan dat hoe meer ruimte ervoor in het schap is, de verkopen significant toenemen. Het bieden van verschillende innovatieve smaken en suikervrije introducties levert een grote bijdrage aan die groei”, aldus Wijnen.

Innovatie

Monster Energy heeft een naam hoog te houden als het op innovatie aankomt. “Vanuit de markt is er een groeiende vraag naar suikervrije energy dranken”, zegt Van Rijmenam. “Daarvoor hebben we nu ook Monster Energy Zero Sugar ontwikkeld, onze grootste innovatie sinds de lancering van Monster Original Green. Monster Energy Zero Sugar is vanaf het einde van dit jaar beschikbaar in Nederland, maar is nu al een groot succes in de VS en Groot-Brittannië. Ook binnen de overige platforms zullen we volgend jaar innovaties lanceren. Lewis Hamilton, een van onze grootse stijliconen, heeft een eigen Monster Energy ontwikkeld: een fantastische fruitige smaak en ook geheel suikervrij. Naast deze innovaties brengen we ook Ultra Rosa (suikervrij) en Juiced Bad Apple. Alle innovaties worden volledig van nul af aan nieuw ontwikkeld. Ze hebben allemaal een fantastische eigen smaak en identiteit en spreken hiermee verschillende doelgroepen aan.”

Monster Energy Zero Sugar

Net als in de markt van frisdranken, groeit ook binnen energydrinks de vraag naar suikervrij. “Van alle Monster Energy die wordt gedronken is al 33 procent suikervrij”, zegt Wijnen. “We verwachten dat dit percentage fors zal gaan groeien. De komende introductie van de iconische Monster Energy drank in een Zero Sugar variant zal hier zonder meer aan bijdragen en een sterke toevoeging bieden aan het schap. Volgend jaar worden acht van de vijftien producten suikervrij. Hier komt bij dat de suikervrije verkopen ook nieuwe consumenten aantrekken. Monster Energy Zero Sugar zal dus niet alleen het schap maar ook de categorie versterken.”

Verkoopkansen

Het is duidelijk dat er met het brede assortiment dat Monster Energy biedt volop extra verkoopkansen voor het merk zelf én de categorie energydrinks zijn. “Aan die kansen willen we graag samen met onze handelspartners werken. Mensen kiezen voor het iconische merk en de fantastische smaak, en de enorme keuze die het merk biedt in verschillende smaken, zowel met suiker als zonder suiker. Als de verschillende varianten naast elkaar in het schap staan, versterken ze elkaar”, aldus Van Rijmenam. “Door suikervrije Monster Energy Zero Sugar op ooghoogte in het schap te zetten, helpen we de shopper om die verantwoorde keuze te maken.” En wat te denken van de groeikansen in food? Wijnen: “In het buitenland zien we veel meal deals met Monster die heel succesvol zijn. Vooral de Juiced-varianten combineert goed. Monster Energy maakt het mogelijk de bewuste keuze te stimuleren en met de innovaties zorgt het voor extra groei van de markt.”

Meer informatie:
Coca-Cola Europacific Partners
Telefoon: (010) 245 69 00
nlcustomercontact@ccep.com
www.cocacolaep.com

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.