Leon Texaco Honswijck EG Group

Texaco Honswijck wordt eerste tankstation met concept LEON

Bron: EG Group

Langs de A1 bij Muiden opent in december het nieuwste Texaco-tankstation van EG Group. Texaco Honswijck heeft gelijk een primeur te pakken, want het wordt de eerste locatie langs de snelweg waar een LEON te vinden zal zijn. 

LEON is ‘een gezonde formule waarbij het menu is geïnspireerd door de smaken, variëteit en natuurlijke gezondheid van de mediterrane keuken’. Er wordt veel gewerkt met biologische ingrediënten en met ‘goede vetten en koolhydraten’. Volgens de commercieel manager van EG Group speelt het tankstation hiermee in op de vraag naar gezonde en gevarieerde opties voor onderweg. “De eisen van klanten zijn gewijzigd en leggen meer nadruk op tijdsdruk en voedingskeuze. We zijn trots dat we op deze drukke en prominente locatie in Nederland een LEON kunnen openen”, aldus Arjen van Santen.

Go Fresh Bakery

Er wordt daarnaast gewerkt aan een gloednieuwe Go Fresh Bakery en een SPAR Express winkel. Vanaf 22 december openen zowel de GO Fresh Bakery als de SPAR hun deuren. Een week eerder, vanaf 16 december, kunnen klanten al bij het station terecht voor brandstof en kleine shopaankopen. In januari 2022 volgt het Leon-restaurant. Bovendien wordt nog gekeken naar andere opties om nog meer merken aan de locatie in Muiden toe te voegen.

Het bedrijf is ‘enorm trots’ op de toevoeging van het station aan het netwerk. De huurrechten van de voormalige BP-locatie werden tijdens de tankstationveiling op 8 september overgenomen voor een recordbedrag van ruim 27,5 miljoen euro. “Deze aanwinst is een absolute bevestiging van de ambitie van onze eigenaren. Op deze nummer één locatie pakken we echt uit, met een zo compleet en uitgebreid mogelijk assortiment – met name gericht op food-to-go en convenience. We richten ons met de diverse concepten op een zo breed mogelijke doelgroep en hopen hiermee verdere groei te realiseren”, zegt retail manager Bas aan de Wiel.

Overname in 2020

In april 2020 namen de Britse eigenaren van EG Group de formule LEON over. De LEON bij Texaco Honswijck zal de vierde in Nederland zijn. Het bedrijf zegt meer locaties van LEON in Nederland te willen openen.

Op het station zal ook de alternatieve brandstof Neste MY Renewable Diesel worden aangeboden. De HVO100 wordt gemaakt van gebruikt frituurvet. In vergelijking met fossiele diesel zou Neste MY Renewable Diesel tot 90 procent CO2-reductie opleveren.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.